La Petite Princesse ♥



Diary About Link Love



Follow|Home
Wednesday, 7 January 2015 | 04:47 | 0 sweethearts
Assalamualaikum

"I will slowly try to fit in with you,"


yeah, i'll try..




jap, hello baby jungkookieeeeeee /lambai-lambai tangan/ :3 hehehe.


it's already been a few days in 2015. 2015, man. dah nak masuk sembilan belas dah guwa ni rupenyeeee. 

of course, tahun baru biasanya di mulai dengan azam baru. wah kemain dalam otak sekarang dah rangka macam-macam azam. semangat ennnnn tehehehe :) 

padahal azam tahun lepas pun aku tak ingat amende.

kehkeh.

=p

but first, lemme thanked all those peoples and creatures for making my 2014. yguys are daebak, sumpah, tak tipu ni. 0_0 <-- tengok ni muka serious hehehe. thankyouuuu for staying with me, terutamanya puan emak dengan abah, sanggup bertahan demi anakanda mu yang pelik dan comel ini (heeeee) selama lapan belas tahun. dan juga kawan-kawan yang lama dan baru, para kucing sekalian, periuk kuali, pokok-pokok bunga mahupun kak mas yang duduk sebelah meja dalam bilik. yang ni kira paling hardcore lah sebab redha je enam bulan study sambil buat assignment sambil tengok aku berjoget kat sebelah. tu belum kira tengok aku fangirling lagi. hikhik :>

dan sem ni kami sebilik lagi yehet! tapi dah tak sama katil :(

so, inilah dia.

AZAM 2015

1) Jadi anak yang solehah untuk abah & puan emak.

solehah, i mean, really solehah. sebab kengkadang aku selalu rasa yang aku ni tak cukup baik. as a children towards her parents. beria taknak abah masuk neraka tapi steady je keluar depan rumah free hair. pakai short-sleeve. pastu orang datang, bertempiaran lari tak cukup tanah masuk rumah. waddehel. =,='

so, taknak lagi buat cenggini. nak start tutup aurat dengan sempurna, jadi budak yang baik je, in shaa Allah. nak mak abah masuk syurga kan? (:

2) Ubah diri ke arah kebaikan.

same case dengan nombor 1 tadi. tapi more towards hubungan dengan Allah, family, kawan-kawan, makhluk yang lain. habluminallah dengan hablumminannas. this two relationship-with Allah and with the peoples.

and yeah, kalau dah rasa takde faedah nak cakap, diam. kalau nak jaga hati orang, better diam je. talk less, pray more, ey?

geez.

i'm a quiet person outside.......................

...................until you see the real me. :B

3) Istiqamah dalam perkara mahmudah.

i mean, more towards my good deeds anddddd my study. sebab aku ni spesis semangat nak study dari pagi dah set mind, konon nak study je sepanjang hari taknak buat benda lain. tapi end up dengan tengok drama korea sampai malam. teehee. tapi tapi aku tak selalu buat okay? cuma awal sem ni je huhu. too much relaxing and it kinda bothered me. tapi masih buat. cis.

4) Keep calm no matter what happens.

oyeah i love this one. being calm like a cool kid. :] but then, yeah, manusia kan. kadang-kadang nak bertenang tu tak semudah yang disangka. lagi-lagi in every situation. assignment melambak? program bersepah, wajib ikut padahal esok due date homework lagi wah bersyukur sangat kalau dapat bertenang masetu. tu belum kira bila mood swing lagi. bukak twitter pun Allah, rasa nak hempas telepon tsk tsk tak suka lah macam ni..... (━┳━__━┳━)

i need to calm. fuhhh fuhhh. go baby you can do it hmp!

5) Have MORE faith towards Allah's plans.

this one, Alhamdulillah. sejak aku habis sekolah ni, aku dah stop acting childish dah LOLLLLLLL tipu je hahahahahahahahaha :P childish is so me tho.

i mean, i've had stop questioning things like why's and how's sejak aku rasa dah besar ni. ecececece. dah tak pertikaikan dah every lil things yang jadi kat aku. no more ques like, kenapa aku dapat course ni? kenapa aku tak dapat sains kenapa aku duduk johor whatever yada yada~ and also in my relationship, i'll accept everything with a smile. cause yah, Allah's plan is better than us kan?

kalau dulu time sekolah boleh menangis persoalkan kenapa tu kenapa ni. kenapa dia buat begini, kenapa dorang buat begitu. tapi kalau ingat balik, if i didn't face that hard times, i won't be able to face the other things. Allah uji sebab Allah tahu kemampuan hamba-Dia kan?

so this year, i want to have more faith in Allah. trust Him. He won't ever let me down. :) keep praying for the good things to happen. positive girl positive. yeah /genggam tangan/

6) More appreciative to those who come into my life.

ngeeeeeeee.

yang ni susah. tak tipu. i DO appreciate peoples. i just don't know how to show it hmm :<

kinda hard. because i show it with contacts. so bila aku tak dapat nak pegang orang tu, aku taktau nak tunjuk acane. haih. because making the first move is not me. kecuali kalau kau family aku, yes. aku kadang-kadang nak je lepak, sembang-sembang kosong dalam wasap dengan kawan aku tapi setiap kali aku nak buat centu, i am easily distracted by the other things like hw, drama, novel, blahblahblah. sedar-sedar dah terlambat. lagipun semua kawan-kawan aku dah paham dah perangai aku, so diorang yang start dulu biasanya. hehe :3

but if i hold someone, i mean, like their hands, you can tell that i love that person. walaupun sedikit. hiks.

Deep X'/


7) Be thankful for everything.

for every little things, say Alhamdulillah. praise to the Almighty. (: sebab semua tu rezeki. jadi, berterima kasih lah kan. even if its hurt, somehow.

8) Be more discipline in terms of money, foods, studies and health.

okay zakiah kata nak beli kereta kan, nak beli rumah kan.... i really need to cut off a bit of my allowance. no more shop till you drop anymore. man, money is so important weh nak hidup sekarang semua pakai duit. hidup sorang pun banyak duit nak guna, apatah lagi time nak kahwin nanti. tu belom lepas kahwin, ada anak, rumah dan sebagainya. kalau takde simpanan acane? TT

no full of calories foods after this. eat healthily, sebab kalau kita main bedal everything sekarang, nanti tua dah sakit dah takleh makan dah. aku dah lah suka makan wuuu tak nak tak nak tak boleh jadi ni D: /geleng geleng kepala/

tapi kalau sekali sekala, takpe kan? teehehe (^~^)

9) Dignity.

keep in mind, benda yang salah tetap salah, walaupun semua orang buat. don't be jealous with them.. it's okay if they thought about how conservative you are. it's okay if they say that you have no life at all. it's not wrong if you're an introvert. as long as you don't seem like a cheap girl, that's all matters :)

pelihara aku, ya Allah..

10) Curse-less.

gahahahahahhaha i really need to work this out. i've been cursing a lot since i'm back to this house. things like 'shit!' comes out easily astaghfirullah...

really need to change this. beautiful inside out, eh?



semoga aku dapat capai azam aku tahun ni, Aamin..







so what's your 2015 goals?

Hahaha whatta cute tao baby panda I cannot get over this x'D 


adieu, Assalamualaikum :*









0 Comments:

Post a Comment