La Petite Princesse ♥



Diary About Link Love



Follow|Home
Sunday, 28 December 2014 | 23:13 | 0 sweethearts
Assalamualaikum

"Don't go away so someday when you come back......"


.......................you will be comfortable



last christmas we, the Zakians (pftttt whatta nameeee *tangan di bahu mata ke atas* :p) went to play bowling. idk since when tapi berbowling satu family dah macam jadi hobi kitorang sekarang ni. tambah-tambah bila puan emak punya ofis selalu buat tournament pastu selalu pulak group puan emak menang hmm makin semangat lah beliau ngajak kitorang main bowling. asal lapang je bowling. asal bowling je lapang. 

brrr~

kenapa entah puan emak senyum centu kahkah xD

yang takde dalam insta :p


salahkan camera girl yang amek gambar goyang. hoihhhh.


tapi tu tak lawan aktiviti shopping puan emak lah. kalau shopping lagi dahsyat kut....

my mid-term breaks remain another five days only. five days only? wargh! sekejapnya cutiiii T____T pasni kalau takde cuti panjang menda, empat bulan aku kena duduk uitm tu tak balik-balik. empat bulan tu bukannya sekejap k tskk. mereput aku kat situ kang. huhu. but well, bukan zakiah namanya kalau asyik nak balik sebulan sekali. hati sado, ey? /smirk/

one of my fixi novel, asrama..... is a horror novel. demit why didn't i realized it the moment i bought it? aku baca sinopsis, yes, but the synopsis be like "apakah rahsia sebenar di sebalik asrama itu yang Dahlia tidak ketahui?" uh huh. aku pun nak tau apa rahsia asrama dia tu. dia macam suatu konspirasi yang jahat tau di sebalik asrama tu. pengaruh ramlee awang murshid sangat kan. tapi mana lah aku tau yang rahsia tu sebenarnya cerita hantu wuuuuu dahlah baca tetengah malam sensorang pastu citer pasal penanggal laktu nak tertanggal jantung aku baca tauuuu >,<

apesal aku rasa cover dia tak seram pun eh? 


nyesal saia awaaa, nyesal! *lari-lari masuk bilik sambil menangis*

=p

living in the university isn't an easy thing to do. not actually university lah. i mean, this big bad world/ living outside of the school, to be exact. we tend to follow what the other peoples do. what the society do. even if it's a wrong thing but yeah, everybody is doing it like everybody so why can't we.....too?

kan?

that 'cultural shock' term.

dalam sekolah lain, keluar sekolah lain. no. i wasn't pointing this out to anybody out there. no tapi kalau terasa apa salahnya kan? hehe ;P 

balik kat citer tadi. ada jenis yang dalam sekolah beria anti-couple, taknak mendekati zina, tak nak pakai tudung bawal sebab jarang, nak baju labuh hoiii siap ada spesis yang pandang slack kat manusia yang tak reti-reti nak pakai labuh-labuh longgar-longgar kat sekolah. (okay aku lahtu hee :3) tapi bila keluar, dia lah paling galak. paling seronok pakai ketat metat segala. paling overdose in everything. i'm not pointing to anyone, i said it again kay. but yeah, this is the reality.

keluar sekolah, berkepit dengan partner memasing. aku memang tak kisah lantak kau lah hidup kau kan. but then, where's the principle yang kau pegang kuat dulu? no couple before marriage, ek? yang paling beria "nanti keluar kita kena jaga diri tau...kat luar tu macam-macam boleh jadi, bahaya!" mana? 

i'm so afraid with this cultural shock term. Nauzubillahiminzaalik :( 

kau tau, kadang-kadang aku teringin nak jadi cam dorang. having somebody as your partner and then tell the world about him/her. keluar dengan orang sana sini, lepakings everywhere, spending time togetha foreva. tengok kat orang lain, masing-masing bawak bf/gf tengok wayang while me? watching alone like a moron. eheh no lah. tak pernah rasa moron pungggsss. i even feel like a cool liddat wkwkwk :3

tapi sorang lah. semua benda sorang. sebab mostly kawan-kawan aku tak minat citer yang aku tengok. i watched cartoon, okay? :D huishhhh who the hell that watch cartoon at this level of age? lagi-lagi yang spesis lawa hot ramai peminat tu. yang rasa dah matured. aku je yang perangai childish tak habis sampai sekarang miahaha. 

kecuali lah kalau cerita tu pemes, jadi viral, kartun cemana pun depa tetap nak tengok jugak. pshhh ~

tapi tu lah, teringin aku tu masih takat teringin je. takdenye aku nak buat. kau gila? aku buat assignment dengan nash (groupmate je k kau jangan nak pikir macam-macam) pun jarak duduk macam amerika dengan london bridge is falling down, falling down, falling downnn. jarak sebatu kot meja punya besar aku kat hujung sini dia kat hujung sana gahahaha xD lagi lah nak duduk nyempit dengan laki kat panggung wayang. wah, tak kuasa hakak hokeh? 

lagipun tak seronok ah dating ceni. setakat jumpa, order makan, kau tengok aku, aku tengok kau pastu sesengih pftttt apa ni buat dosa bebanyak ni astaghfirullah insaf lah sedagheee TT  

tak cool k tak cool.

baik dating lepas kahwin. boleh makan sambil suap-suap. dengan somi. dekat public.



ihik! 


:3


annyeong Assalamualaikum :)







yang takkan ada dalam insta :B









0 Comments:

Post a Comment