La Petite Princesse ♥



Diary About Link Love



Follow|Home
Sunday, 7 December 2014 | 03:30 | 0 sweethearts
Assalamualaikum

"But the heart wants what it want........"

/yawning/

So last night we had that UiTM Night Run which is every uitm in this state doing a marathon together. In the midnight. Pshhh~

No.

Running is good.

But running at night isn't.

Puan emak said, /whispering/ "exercising at night is the silent killehhhh...."

Because we're suppose to sleep at night. Not exercising. Allah dah tetapkan cenggitu. So yeah, tak elok. Aip diam jangan nak bantah cakap aku. Aku anak dokte hmm hmm -..-

Tapi tu la, macam takde siang je kan nak lari. Dah lah route tukar saat akhir tskkk sadis tau baru ingat nak melencong singgah kolej jap ke minum air ke golek-golek atas katil keee hihi ^^

But it ended up happily. Okay tipu. -.-

Ea you know what, I just realized that most of my entries are about me......and my college life. Lol so boring. Pathetic. I don't really know what to write because everytime I had the chance, I had a free time to sit lazily and wrote an entry, the ideas seems dissapearing. Puff! Flying away into the beautiful bright blue sky. Wah, bombastic pulak ayat aku. :p

In case to tell yguys that I still alive :p so that's why I need to post something though. Wahahaha. Padan muka baca lah korang dengan penuh kebosanan nyahaha. XD

Then suddenly, all I feel is emptiness inside my heart.


............krik krik krik.................


Pft.

Assignment dah ada. Kena start buat sikit-sikit. Because procrastination is no good, kid. Nanti lagi seminggu nak hantar baru nak gelabah gelaban siapkan potostat segala. Masa tu semorang pun gelabah, kafe penuh, nak print lambat....... Hantar pun lambat.. Free-free je carry marks rendah. Ish ish. Lagi la ustaz tamadun islam aku sem ni strict. --"

And like usual, i haven't get that chance to watch MAMA2014 wuuu dah lah boifren buat persembahan, ai tak support laktu keshian boifren :'> pastu jimin bukak baju eh budak ni dah lah tak cukup umur lagi errr nasib baik badan lawa dan nasib baik bukan jungkook eheh eheh :p

Oh ya, this morning, I made some calculation. About lé future. Wah kemain tetiba nak mengira masa depan mentang-mentang budak akaun hiks :3 to sum up, I need about rm26k plus minus to achieve my goals.

Yeah.

Goals.

Which is,

Kahwinnnnnnnnn!!!! Hahahahahahahhahahahaha tak. -_-

Its not like I am the daughter of a dato'. Right? Or maybe I actually have a long lost ayah kandung yang berpangkat tan sri? Ahahahahah kidding :b

Tak. My goals are more towards having my own car (maybe an Audi? Or  Lambo? Kaya sikit kehkeh ;)), house (a bungalow would do too ehek ehek :>), doing umrah with le family and yeah, kahwin. Dan jugak target untuk menambahkan lagi bilangan wang yang ada muehehehe c(: #IniPenting
Sebab takde barang murah kat dunia ni sekarang. No. I'm not talking about mas kahwin hantaran kahwin vadever yada yada je. Its all about future.

Car. Down payment pun paling koman bayar rm10k tau., belum bulanan lagi. Bukan tak boleh bayar lagi murah pastu ansuran kasi lama sikit, bolehhh.. But then we're in a great loss. Much interest we have to pay after that. Kereta dah capuk pun tak habis bayar lagi. Padahal kereta baru lagi canggih siap boleh terbang agaknya. Ain't it frustrating?

Rumah. Well hello~ some other days I went to bandar baru bangi, ada banyak taman perumahan yang baru. Double-storey terrace house for sure tapi lawo la lawo. Tengok iklan pun bisa menangis taho? Tapi tengok harga, rm700k. Tujuh ratus ribu woi nak dekat sejuta hoiiiii bukan setakat menangis malah meraung nak bayar. D: logik sebab lawa lah kut tapi tengok yang biasa je pun dah setengah juta hingget. Mahal kan? Mari menangis berjemaah sahabat sekalian T^T

Umrah, yang ni in shaa Allah takde masalah hihi. :3

Kahwinnnn emmmm yeah. Kahwin orang kata afdhal lagi buat simple, murah. Dapat lebih keredhaan kan? Yes. But then lepas kahwin pakai duit jugak. Nak makan, bil api, letrik, gas, belum jenjalan dating dengan encik husbeng lagi hiks. Semua duit. Ada anak nanti la.....gi banyak duit nak pakai. Ye ye, anak itu pembawa rezeki. I know that~ don't worry~ but look on the other side. Lepas bersalin, ada set-set pantang lah baby stroller lah segala jadah kelengkapan. And that really cost a lot of money. Set pantang dah dekat 5 6 ratus. Set menyusu dekat seribu. Belum lagi set kecantikan serta penjagaan badan supaya kekal sihat cantik dan langsing khennnnnn? It costs a lot. Believe me, aku suka Google benda-benda ceni puhahahaha aku memang takde kerja :D

Kau hengat murah semua tuuuu? Haaaa?

So conclusionnya, rancang. Rancang kewangan kita. Simpan duit yang ada. For our own sake. And our own generation. Ecewah. =p

Till then.

Adieuuuuu love(s) :*


0 Comments:

Post a Comment