La Petite Princesse ♥



Diary About Link Love



Follow|Home
Monday, 6 October 2014 | 22:43 | 0 sweethearts
Assalamualaikum

"Now I'm gonna show you what's really crazy,"

Can I hug him too? :3


Mental breakdown.

Gahahaha.

Statement atas tu takde kena mengena pun dengan situasi aku sekarang ni. I am happy right now so it is just a word. Random. Whatever. -___-"

Back then I still remember how close I used to be with everyone. Boys and girls. Being sporting and laughable and loveable towards every single person on the earth. K kidding. Not really every single la. But I can get into everyone like who cares you have the bad attitudes or not handsome or that-type-of-peoples-who-live-in-the-last-ranking-of-classes. It was an interesting moment I guess. When you can ask for their helps without them complaining to you. And they adore you and you can take advantage on them (astaghfirullah..) ahhaa I love it srsly tak tipu. :p

But despite of my old life, I kinda prefer my current situation. Being humble. Don't have to act like a grace woman or a princess type of girl (dulu terpaksa buat sebab semorang pandang kan takkan lah kau nak buat perangai hodoh kau :<) sebab tu lah sekarang ni aku macam lemah lembut sikit, nak banding masa sekolah rendah masyaAllah....dengan gaduh dengan budak lakinya, main lari-lari keliling sekolah, siap pokok pinang kat taman sekolah tu pun aku panjat tau /geleng-geleng kepala/
Dah lah kalau gaduh, dia punya ekstrem bukan main. Baling kerusi, lempang orang, sampai satu tahap tu budak laki gaduh dengan budak pompuan pastu ada sorang mamat ni angkat kerusi kayu acah-acah nak baling kat bebudak pompuan, pastu aku ke depan dia aku cakap "ko baling sekarang, baling ah! /tangan siap tolak-tolak kerusi/ aku nak tengok ko berani ke tak baling kerusi ni. Balinggggg!!!!"

Pergh!

Nasib baik mamat tu tak buat. Cuak senanye mati aku kalau dia buat bebetul. Tapi tu la, ego kan. Nak tunjuk hero depan kengkawan... /smirk/ sekarang bila jumpa dua-dua tersenyum senyum. Baik je muka. Padahal dulu.... Ekekeke :p

Masuk SDM terus baik, ayu, sopan santun, walking gracefully, blablabla yang ni pun asalnya cover je lebih sebab abah mengajar kat situ. Tapi lelama terbiasa. Fake it till you make it, no? :)

Macam transformers kan dia punya berubah. Kecuali masih selebet dulu kini selamanya bhahaha xD

Life had been so good now. Alhamdulillah. :) even sometimes I feel jealous with somebody esp twitpemes, instapemes yang lawa nak pengsan tu, tapi to think again, I've got everything I want. Not really but kinda. Loving family, good friends, my academics isn't that bad kecuali far110 aku ergh demmit, and my Lord. Apa lagi yang kau nak kan? Bersyukur seadanya walaupun hidup ni tak seindah kita punya imaginasi. But still, be grateful for everything we have. It ain't easy but it isn't that hard. #NoteToSelf

And pray, have faith in everything. Have faith in Him. May Allah ease our journey and our relationship ehehehehehehehe tetiba :b

So, back to my old agenda, agenda lah sangat pshhh (-_-)~, sebab bebudak bercuti tak balik-balik lagi, dan segala kedai makan kat yuaitiem ni tutup, saye masih memasak dengan jayenye yay me! Tapi menu dah tak sehavoc masa mula-mula lah sebab bahan dah tinggal sikit. Haritu tak hengat dunia masak semua benda sekarang dah habis tskkk. TT

Our fes noight, nasi goreng lupa letak cili nama dia :'D

Spaghetti for raya haji tapi I lapar daginggg T^T 


Best tak balik ni sebab kampus kosong, ampaian kosong boleh sidai baju takyah hanger kan macam ampaian bapak kau sangat bhahaha lagiii, boleh tidur bilik bacaan yang ade aircond, nak basuh baju takyah berebut mesin basuh, tapi aku kan orang kampung, basuh berus pakai tangan so aku tak heran pasal mesin basuh pongg emm lagi, jalan kosong kalau tetiba rasa nak baring atas jalan pun tara hal bro tara hal~

But to be honestly, act sedih jugak raya tak dengan family. Sayu je rasa. Nak nak lepas solat raya haritu, salam dengan lecture, pergh sebak dia hoi tak boleh nak cerita cemane. Paham dah perasaan budak-budak yang study kat seberang laut tu TT

Tapi tu la, kalau balik pun susah. Tengah final kot. Kat rumah dah kompem tak pegang buku so kena berkorban la kan? Hmmm :')

Till then

Adios muchachos :*

This is so cute :D


P/s Ittew blogging sebenarnya sebab nak tulis pasal random ques cam yan tapi sekarang membebel benda lain pulak. Menci. -,-


0 Comments:

Post a Comment