La Petite Princesse ♥



Diary About Link Love



Follow|Home
Friday, 3 October 2014 | 15:41 | 0 sweethearts
Assalamualaikum

"People thinks I'm crazy but they don't understand.."


Heaven.


Alone in the room. Roommates balik, yang lain tido bilik kawan jadi bilik ini ana yang punya mwahahaha! Macam jahat sangat gelak tu kan padahal malam tadi dia punya cuak tuu perghhh aku sampai taknak tutup mata sendiri tau. Sedar-sedar je dah pagi :'D

Dorang ni pun satu. Tinggalkan aku tapi tak bagi kunci bilik. Memang aku boleh tinggal bilik centu je pongg. Ugh -,-'

Sooooo waddup nigga?

:p

Paper eco dah lepas yayerzzzz! /joget lambak/ Alhamdulillah, soalan tak lah susah giler namati bakhang tapi emm senang gila pun tak jugak kan. 50-50 I guess. Lepas ni tiga paper lagi, business fundamental, financial acc dengan business math. Pastu balik agagagaga tak shabarnyeee ittew ><

Memandangkan kafe tutup dua hari sepanjang raya haji ni, dan food court tutup empat hari, (okay melampau ifc tutup lelama dah kenape kebulur semorang dalam uitm ni tsk :'() so kitorang yang stay back ni rancang nak keluar harini. Beli stok makanan, beli bahan masak huyeah!

Tapi tu pukul sepuluh nanti kot. Sekarang ni pepagi buta lagi so kita watlek watchill dulu okay sedare? :]

I watched Divergent that day. And I just realized that Beatrice and her brother were the main cast in The Fault In Our Stars mannnn that's sooo pathetic of me TT tapi dalam divergent dorang jadi adik beradik dalam tfios dorang couple jadi....... How can they....... Didn't they felt awkward emm..........

I kinda wondered why do ppls always do the things that they hate if their partners were doing it? I mean srsly guys, peoples nowadays, they have boyfriends and well, some of their boyprengss lived far far away so they can't meet each other too often but hey, even so, it doesn't mean that you should have a crush or mangkin or whatever when your boyfriend wasn't here.
You have a boyfriend do. Nak cari crush lagi buat pe???

Tak kisah lah sebab kau bosan kepe, but appreciate him. Pastu nanti spesis cenggini lah yang akan bising bila tau ada pompuan lain minat pakwe dia yang jauh kat perantauan tu. Dah pastu jadi bahan nak gaduh.

"Aku tak suka doh minah tu, dah tau tu pakwe orang kan pahal nak kacau?"

Seriously?

Habistu awak dah tau ade pakwe tapi nak teman tapi mesra dengan laki lain buat apa? Same goes with those boys yang suka rapat memanja dengan orang padahal dia ada makwe kat tempat lain. You hate it when your bf/gf have a crush but you also did the same thing. What's the point, man..

Be grateful for who you have right now. Takde orang yang sempurna macam dalam imaginasi kita. 'My ideal type of man' bla bla bla. Manenye. Semorang ada flaws. Okay tak maybe ade lah jugak tapi ummm do that ideal-type-of-man will look down at us even once? No. Not really act sebab for sure they have their own ideal type of girl too which is we're out of the list somehow tehehee statement nampak sangat untuk orang tak lawo. :b

So if you've had somebody who can accept you yourselves, why don't you just appreciated him/her? Be loyal. It ain't easy yah but it isn't that hard. Jaga hati. Yang duk mesra main jeling-jeling mata dengan orang lain buat pa? Takyah. Takyah pandang pun. Bukannya dapat duit.

Sebab zaman sekarang ni, everything Allah bayar cash. Kau mainkan perasaan orang, satgi orang mainkan kau pulak. Kau curang dengan partner kau, satgi partner kau pun curang jugak. So don't. Don't do the things that we don't want our partner to do. Kalau kau sayang hubungan kau, jaga leklok.

Aku cakap ceni sebab benda banyak berlaku depan mata aku. Nak nak kat u ni, sape nak halang? Yang asalnya single pun masuk u dah ada pakwe siap date setiap hari, lagi la yang memang dah ade pakwe. Maksiat everywhere. Kalau tak kuat iman hoiiii bahaya sangat weh. Senang sangat nak dapat pakwe kat sini. Sebab mamat-mamat kat sini pun ramai yang tengah cari makwe. Pastu jenis pandai mengayat emmm...

Aku lain lah.

Aku takde jiwa :)

Heeeeeeeeeeeeeeeeee.

Adios amigos~

Tapi yang ini exceptional okay? :3


0 Comments:

Post a Comment