La Petite Princesse ♥



Diary About Link Love



Follow|Home
Saturday, 20 September 2014 | 05:26 | 0 sweethearts
Assalamualaikum

"but you can't stay away from me,"

yass, have faith in Allah. cause' miracle DO happens. ;)


Final kor is ouvahhh! /dancing Haruman song/

Which means the REAL final exam is just getting starteh! O em jii and here I am, lying lazily on the bed, playing tab and blogging like a bos. :'D

Dah lah study pbsm macam tak study. Mentang-mentang mejar janji nak tolong, amboi... Nasib baik keluar soalan standard bio. Heeee. :p

So wanna story abt my birthday?

Eheeee ^^

I thought it was the worse birthday ever.

Because I'm here, abandoned alone in Uitm segamat, dah macam citer puteri raje omputih yang buat kesalahan tolong orang miskin pastu mak bapak dia banished dia from the kingdom. Alah, sadis sangat bunyiknye.

Pastu months before aku dah expect yang nobody will remember it. Aku pun, bukan jenis yang kecoh ingatkan semorang macam "eh korang, jangan lupe minggu depan k.. Minggu depan.." No. I tend to keep quiet until my birthday so that I will know either I'm still in their mind. Or not.

So in order to make sure I won't hurt (well, kalau dah orang lupa birthday ko mesti lah ko kecewa giler pastu mula lah berangan nak larikan diri pi Amazon kan kan) I celebrate my own birthday by myself. Hahahahaha yang ni paling kelakar k. Sanggup keluar memalam beli lamb chop kat Sally's. Sanggup prepare hadiah berbulan-bulan sebelum ni. Pastu sorok dalam loker paling atas. Kehkeh.

Sayang diri sendiri sangat tau haaa. XD

Malam tu dekat-dekat pukul doblas, dah standby movie segala. Ecewah dia punya tak sabar tu.... Dah sediakan semua makanan depan mata dah. Over k. Dah lah tetengah malam. Keke. Then unexpectedly my classmates yang satu wing dengan aku, yin dengan fina bukak pintu nyanyi lagu birthday. Allah, tanjat boboi k. Nak nangis ada nak gelak pun ada. Pastu tetibe rase nyesal kenapa lah aku tak tidur awal tadi kalau tak padan muka dorang macam kena hambar. Kahkahkah zakiah zaki is cruel. XD

Pastu yan wish kat twitter, naby balik Korea terus ws aku. Argh terharu makcik hokay? /nangis tersedu-sedu/

Tapi aku tunggu yang lain wish. Takde. :(

The next day, fina belanja breakfast. Yin pun dah janji nak belanja wayang petang tu. So pom pang pom pang (ko nampak tak aku malas nak citer? Hehe) tengok The Maze Runner. Huihhh.. Best woi rugi tak tengok. Tapi ending dia nokharom sikit. Adeke patut dorang dah berjaya bersabung nyawa lawan the Griever tu pastu rupenye tu baru Stage First? Maksudnye ade lagi stage lain yang dorang kena lalui? Ko nak dorang mati semua kepe haaa? Omputih ni suke bebenor buat movie cenggini kay. Bencik.

And tbh there's so many new movies despite of those horror movie like nasi kangkang lah swimmer lah annabell lah kejadah nasi kangkang pun jadi movie ey jijik siaaaaaa! Memang tak la aku nak tengok. --" Haaa, new ohsem movies, The Boxstrolls, ke Trollbox? Entah tak ingat :3 ade Penguin of Madagascar (aaaaargh! Ni wajib tengok!) Lagiiiii entah tak ingat hehehehe. Banyak kartun ni best best! :D

Tak sedar kan dah final?

/hantuk kepala kat dinding/

The least you expected, the least you hurt

But it's still hurt tho.

Sebab rasa tak penting dalam hidup dorang. Sebab kau boleh ade effort nak ingat birthday dorang, wish, tapi dorang tak. Sedih.

But well, aku kan dah berjimba sakan soooo daripada rase down sangat terus rase happeh hehehe. Pastu balik bilik emo balik. Ergh. Aku dah redha dah. Fine fine taknak ingat birthday aku kannnn haaaa cenggini laa koranggggg... Menciiiii! Tak nak cakap ngan korang! Pastu tetibe aku ter-ws, teringatkan dorang pasal harini.

Demmmmmmm!

Rupenye ade yang tau tapi sengaja taknak wish sebab nak jadi last wisher.

Lain dari yang lain katenye.

Surprise lahtu kononnya.

Sweet lahtu kononnya.

Hmm? (:

Tapi aku dah rosakkan everything, muahahahaha! Haruslah diketahui bahawa aku ni surprise spoiler. Dari dulu orang tak boleh nak buat surprise kepe kat aku sebab aku akan tau lebih awal. Tak caye tanye wawa. Wawa selalu marah sebab dia tak boleh nak plan pape untuk aku. Lol.

So kalau nak buat apa-apa, rancang leklok keh. Make sure aku tak tau pun. Pastu jangan lah nampak sangat ade something. Instinct aku ni dah lah kuat bab-bab ceni.

But neway, I'm surprised tbh. Walaupun dah tertau lebih awal, bhahaha. :P still, surprise jugak. I cannot.... /speechless/

Anyway, thanks for everything guys. You've really made my day. I love you to the moon and back. ❤

And dear Allah, thank you for giving me such a lovely bunch of peoples around me. There's no words can describe how grateful i am right now. Alhamdulillah :)

Yay dah lapanbelassssss jugak akhirnya hahahahahahahaha xD

Till then.


0 Comments:

Post a Comment