La Petite Princesse ♥



Diary About Link Love



Follow|Home
Monday, 15 September 2014 | 19:25 | 0 sweethearts
Assalamualaikum

"I'd tell you I miss you but I don't know how"


The reason why I didn't brag abt it. (: 


Gemorning chuolls!

Ahak ahak.

Over tau tajuk belom pape dah sado ni xD

Its been sooooo longgggg that I haven't update my blog peh rindu nak blogging sumpah tak tipu.

Currently sangat sangat busy. Ada listening test, test economy dengan business math. Dua hari woi hadap buku Eco semata sebab nak fahamkan segala graf monopolistic oligopolist dia.

Last test petang semalam, pastu merdeka wahahaha jyeahhh! Pastu tengok rm bebanyak dengan buat movie marathon malam tadi /lompat bintang/

Bahagia sangat kan.

Alfatihah kat diri sendiri yang masih tak sedar final start minggu depan ;-;

So cakap pasal workout, semorang sila terharu sebab cik Zakiah dah semakin rajin semenjak dia masuk unibersiti ni. Sebab aku memang pemalas sebelom ni. Keke. :p

Especially bab sukan.

I don't know why I'm too lazy abt this thing. Ya Allah, dari aku kecik sekolah rendah dulu, time merentas desa aku selalu lari antara yang depan depan (tapi bukan depan sekali la hihihi) pastu sampai pertengahan jalan tetiba aku berhenti. I was like, "alaaa malas pulak takpe lah zakiah jalan je nak lari-lari buat hapeee..." See? See? Padahal kalau teruskan boleh je dapat pingat at least. /slaps myself/

So I ended up jalan lenggang kangkung siap petik-petik rumput tepi jalan lagi. Eheeee. Naik form 3 tetiba aku terlari laju tetiba dapat nombor tujuh belas out of 200+ dan lepastu baru nak bersemangat sikit.

Dah ada perasaan rajin bersukan nanti menang dapat pingat yeah yeah.

Dah siap beli hula hoop sebab rasa nak kekonon bergimrama kat rumah. Walaupun tak reti :B

But well, cakap tak serupa bikin kan.

Masuk asrama jadi malas balik AHAHAHA! Paling anti waktu riadah lah sebab aspuri kan wajib pergi riadah kan pergh tahap kemalasan masetu seolah-olah setiap kali riadah je rasa macam nak masuk kelas duduk bawah meja tak buat pape sampai pukul enam. TT

Malas duh. Malas gila.

Lagipun dah mindset awal-awal, ala aku kurus, makan bebanyak pun takkan gemuk. Buat ape~ badan dah cukup lawa~ iolls slim takyah senam pun uolls ade keeee?? amboi riak sangat masetu... Padahal orang kurus tak semestinya sihat kan kan?

So atas kesedaran sendiri, bhahaha ayat ape ni skemanye! >< tetiba masuk u dah rajin sikit. Dah start pergi indoor gym kat kolej zamrud. Pshhh~ jauh woo kolej zamrud, jalan kaki ke sana pun dah berpeluh, belom workout lagi tu.

Tapi seronok. Rasa hilang stress kejap. Pasni nak try ikut aerobik pulak. Pastu kat rumah nanti nak guna balik treadmill dengan basikal yang dah berhabuk sebab tuan dia taknak bersenam tau duduk atas kerusi ogawa sambil tengok kartun like a boss nyahaha.

Semoga aku istiqamah. Heeee.

Anyway, selamat hari Malaysia! #HappyMalaysiaDay so proud to be Malaysian :D

Adieu~

P/s aku tak boleh bayangkan kalau aku gemuk wah sungguh menakutkan rasenye -.-"


Awak? Jom kawen! /pandang dinding/
Typo.
/pandang gambar kat dinding/
Ahehehehehehe.



0 Comments:

Post a Comment