La Petite Princesse ♥



Diary About Link Love



Follow|Home
Thursday, 21 August 2014 | 17:45 | 0 sweethearts
Assalamualaikum

"So I can draw your face in my mind."

Wanna play hide and seek with me? ;)


Fuhhhhhh~

Syukur Alhmdulillah lepas seminggu macam tak cukup tangan nak menaip, assignment dah siap, tinggal hantar je harini. Tu pun madam kasi can nak betulkan balik sebab sepatutnya due date semalam. Sayang madam :* hehe.

Don't judge a book by its cover, yes.

And don't judge someone by their age too.

Sebab kadang-kadang orang yang lebih tua daripada kita, yang suppose to be more mature yet more responsible, kadang-kadang yang ceni lah perangai paling sampah sekali sebenarnya.

It's the second time and I've had had enough with him. Assignment ctu haritu, janji manis sweet talker habis nak siapkan semua, susunkan pastu terus hantar kat ustazah. Lepastu masa due date tu jugak lah dia dah balik rumah, assignment dia tak susun pun, ayat Quran tu sampai bertindan-tindan semuanya. Allah, last day before raya tu weh. Tu aku sabar lagi sebab ctu paling malas pun copy paste je dalam internet melambak.

Tapi yang ni, memang... Meyyymang melampau. Time-time orang dah kabut siapkan assignment lah dia balik rumah pastu seminggu ponteng kuliah. Hoi seghonoknyeee engko yeeee alasan balik, handphone hilang. Pastu dengan ceria dia kata seminggu tak datang tu acah-acah tempoh berkabung ler kirenyee. Ha.ha.ha /gelak hambar/ lawak betul.

Lawak sangat tak boleh berhenti gelak dah ni. /acu pisau/ -,-
Sebab perkabungan dia tu lah kitorang terpaksa siapkan bahagian dia. Dah tu banyak salah pulak tu. Ye la, memasing takde basic akaun hmm.. Sampai malam tadi dia tak turun pun hmm biar lantak dia pi mati sana. Dia ade pun bukannye berguna. Tau nye dating. Dating pandai whoo berkepit manjangggg kemahen ko kalau dating pandai, study malas baik tak payah kan? Nak bela bini pakai ape, daun?

He's the class rep tho. He should be grateful. Aku marah-marah pun aku boleh senyum lagi. Kalau dapat dengan Nurin, selamat dah dia. Selamat tinggal sedaghe.

"Orang macam tu patut kena makan dengan rimau je. Tak bertanggungjawab." -Puteri.

Hahaha puteri lawak. xD

And despite of my innocent looks and sweet smile, I've the guts to hurt peoples' feeling tbh. Esp at this so-called-trash-rubbish-and-dustbin kind of guy. I even talk liked this in front of him, "eh kesian awek kau kan dapat laki tak responsible macam kau. /geleng-geleng kepala dengan penuh penyesalan/" Heh.

So kalau assignment group aku ni dapat markah tinggi then tetibe markah dia paling rendah, jangan tanya kenapa eh. Full stop.

Pssshh pshhh 


Okay dah, let's change the topic. /claps/

Malam tadi lepas settle je repair assignment, balik bilik muka bercahaya gilang gemilang terbilang sangat tau. Siap senyum tu mangaihh nak koyak pipi heeee bahagia sangat kan. Rasa kurang beban. Pasni satu lagi assignment nak kena siapkan. Huuu~

Pastu test. Pastu final. Pastu balik yayyyyy! XD

So I kinda thinking, if my final habis awal, (prof kata last paper 13hb October and our sem break start 18hb) soooooo I wanna go to os and watch a brand new movie and eat sushi as much as I can hihi if only laa. Kalau tak, balik terus. Kuasa sangat aku nak stay lelama kat sini. ;-;

Need new rm. Currently had been missing it since episode 205 and still counting. Sad Zakiah wuuu. TT and started to watch Doctor Stranger omg omg awal episode dah saspen nauuu.. Tapi best la. Dr Park is so stylo /thumbs up/ but anyhow tetap takkan jatuh cinta dengan jongsuk balik. Because jungkook is irreplaceable? Heee :3

Mind him, he's still sixteen tho ;p


That girl who loves to thought that she's better die. I know it's hard. I know your life is kinda sucks. Like what yan said, just don't give a damn at it. Yes, it's hard not to care abt ppls around us. Eventho they dislike us. Itu lumrah, sebab tak semua orang keras hati. We as a human being cannot deny our feelings aite? That caring feeling. Nevertheless, (ayat karangan spm aku pun tak bombastic camni tskk) somehow we do need to pretend that we don't care. Tak. Kalau dia sakit ke tunjuk la kau care. Tapi kalau dia ignore kau, buat tak tau je.. Buat biasa. Buat vodo kata orang dedolu. Cuz if you take it srsly you'll end up hurting yrself. Dan that person? Still tak rasa apa. Tak dulik pongg maybe. So why bother?

Ppl nowadays kan? Kite tak boleh expect memacam.. Kalau ade orang boleh suka kite tanpa sebab, tak mustahil ade yang benci kite tanpa sebab jugak. Kan? 

So stop thinking abt your death. Awak nampak sangat cepat give up kalau awak asyik pikir cenggitu tauuu. He, our Lord test us because He loves us. Assume that He did these things to show His love towards you. Allahu.

Nama pun ujian kan? Ujian mana ade senang. :)

Yes :)))

I wish my arms are long enough to hug you rn. :'> chill, bae. La tahzan. Never stop praying cus He's always there for you.

Anyhow, enjoy yrself at Korea gaghhh still can't get over my jealousy towards youuuu emm emm :( dah lah sehari before birthday aku tskkk why why Naby whyyyy? D:

Ehem naby pergi sana belikan hadiah besday yeeee bawak jungkook balik Msia pun takpe ekekeke. Tapi mesti ade hadiah. Wajib. Hmmp!




Ihik takde lah saye gurau je. :D Paling penting selamat pergi balik udah lerrr~

Tu je nak bebel.

Annyeong, Assalamualaikum.

"Boleh pergi mati lah dengan annyeong kau tu!"

KALAU AKU MATI PUN KENAPA??? MENGGELUPUR PERANGAI -.-"

semoga isteri kau nanti minat kpop. Aamin... :)


0 Comments:

Post a Comment