La Petite Princesse ♥



Diary About Link Love



Follow|Home
Saturday, 16 August 2014 | 04:45 | 0 sweethearts
Assalamualaikum

"Smile like there's nothing wrong,"

Ain't we?


Tbh aku dah siap karang ayat dekat laptop pagi semalam (because suddenly I wanna post the entry using my laptop) thennn tetiba Google crashed. Sebab wifi yunibersiti ni main aci nyorok-nyorok. Dan aku tak sempat save pun... Demmmm....

I supposed to blog yesterday but didn't really have time hihihi pastu petangnya aku siapkan assignment sampai malam. Gaghhh~ due date khamis ni pulak tu kalau tetiba lect reject ni saje je.

Anyway, Alhamdulillah bersyukur ke-hadrat Ilahi sebab test math aku dah lepas yehetttt! Eventho I did think that I wrote the wrong answer as I was so confuse abt the que but whatevahhh... Kita belajar daripada kesilapan, aite? (:

Craving for this rn erghhh ><


So the past week is kinda the tense one for me. Tak, act kalau aku amek benda ringan maybe aku takde lah sestress tu kan. Tapi hehehe biasa lah, aku. :b

Frankly speaking, aku tak pernah rasa aku ni pandai likeee pandai gilaaa namati, no. Bagi aku semorang pandai. Kalau ko tak pandai makan pun ko tak gheti. Ye dok? And still kalau ade orang suruh aku ajarkan certain subject yang aku terer sikit tu, aku ajar in shaa Allah.. Sebab tu ilmu kan? Ilmu untuk dikongsi, ilmu Allah. Ko pikir ilmu ni karipap seketul kepe ko nak buat hadap makan sensorang.. Lagi pun kalau kita kongsi ilmu, nanti ilmu kita bertambah jugak. Hee..

It's just, pls, hormat aku. Tak salah nak tanya soalan  kat aku. Kalau aku tau jawapan, aku boleh ajarkan. Tapi SALAH bila kau tanya ikut sesedap jiwa raga kau je. Eh hello~ tengok situasi la sesuai ke tak. Dah orang tu tengah makan, dengan nasi kat tangan kau nak terjah jugak. Orang tu tengah serabut assignment menggunung kau boleh paksa-paksa ajar kau pulak. Eyyyy aku kangggg aku tampo minah ni saje je /singsing lengan baju/

Aku tau lah ko gelabah nak test. Memang aku tak amek test tu pun kan? Aku study pun tak sempat weh. Pastu kau semedang nak kacau aku dengan alasan "kite lambat pickup math ni, zakiah lain la.." Haah. Ye lah. Kalau aku tak study pun memang aku terus dapat full marks. Haah zakiah me........mang genius pun kannnnn -,-'

Paling sakit hati bila once, aku kan masuk simulasi bencana.. Dah lah seharian tu kuliah full, habis latihan malam tu pukul doblas pulak tu. Pukul doblas dah kena menapak sensorang dalam gelap semata-semata nak balik kolej. Pastu dengan kaki kejang kena kawad, aku balik pikir nak tido terus je mase tu. Bayangkan aku dah penat sampai bilik tak bukak tudung terus baring atas katil, bukak-bukak mata minah tu terpacak kat sebelah aku, nak tanya pasal business math. Ya Allah bengangnye aku mase tuuu Tuhan je yang tau. Esok cuti kot boleh je tanya esok. Aku nak tidur lah weh aku penat sangat ko tau tak.. Lagi stress sebab soalan yang dia tak dapat jawab tu cuma cemni :

200 + p = 0.2p

Like seriously????

Pls Zakiah don't stab her. Urghh!

Dahtu dia sibuk nak bahagikan 200 dengan 0.2 tu memang sampai semester 5 lah takkan dapat jawapan haihhh.. "Kite memang tak pandai addmath ni," hell yeah, dalam math pun belajar okay pasal ni bukan add math je. Satgi aku tunjuk soalan aras tinggi trial upsr adik aku karang pengsan agaknye minah ni.

Ada satu chapter tu aku sendiri belom cover (tak paham pun act huhu. TT), aku cakap aku tak study lagi subject tu pun dia buat bodo je. Dia menebeng sebelah aku suruh aku jawab jugak. Dia nampak kot aku tengah kabut taip assignment masetu. Eyyyyy akuuuuu gerammmm gilaaaa! Sampai aku pegang pensel picit tu gaya pegang pisau pemotong daging tau haaa siap bergaduh dalam hati lagi. 'jangan cucuk tangan dia, Zakiah.... Jangan cucuk tangan dia.....'

Hahahahahaha /nangis sebaldi/

Padahal kakak senior aku ade je. Anugerah dekan lagi kot. Plus kalau dia malu sangat dengan kakak senior aku (dush!), senior bilik lain ade. Eh hello~ kalau nak tau wing koridor aras aku ni, wing bebudak dean list tau. Ade yang bakal dapat ANC (anugerah naib canselor) lagi. So what? Tanye je laa sesape.. Masalah betul. :/

Tak, act, tak salah tanya. Cuma pilih masa sesuai pls. Be sensible, jangan nak selfish sendiri je.



Neway, I've done watching the I Hear Your Voice deurama heee. Pencapaian baru untuk zakiah sebab berjaya habiskan lapanbelas episode dalam dua minggu hihi /applause/ before this drama 16 episod pun sebulan belum tentu aku dah habis tengok bhahaha whatta sad story xD

Tapi best la.. Sebab saspen kot. Lagi-lagi part Min Joon Gook nak bunuh diri pastu dia tarik Soo Ha supaya mati jatuh bangunan sesama. Allah, emosional terus aku tengok citer ni. TT

See? Padahal semua tu lakonan semata tskkk TT


So, goodbye Lee Jongsuk, gonna miss your duck smile muahahaha :3



Annyeong, Assalamualaikum :)

P/s I'm lookin' forward for High School Love On from wafa ihik ade woohyun. Pabo Nam Woohyun -,.-


0 Comments:

Post a Comment