La Petite Princesse ♥



Diary About Link Love



Follow|Home
Friday, 4 July 2014 | 21:06 | 0 sweethearts
Assalamualaikum

"If you love somebody could it be this strong?"

Sway~~~


And first and foremost, Alhamdulillah, bersyukur ke hadrat Ilahi.. I'm all well right now. My body is well. My mood is well. All iz well hoooyah! /dancing/ XD

Amboi kemahen seronok bila dah sihat dah ni ek. Padahal semalam, pergi os dengan muka pucat, dah lah tak pakai mekap langsung. Masuk toilet sendiri terkejut tengok muka sendiri dalam cermin. Hahahaha.

Tapi kan, aku rasa ada hikmahnya aku sakit semalam tau. Sebab ye la, pergi mall.. Nak nak time cenggini.. Pergh dugaan... Lalu depan First Lady semua baju lelawo dia kasi tayang. Tu belum booth-booth kat tetengah os tu. Masing-masing punya harga daebak hoiii kalau boleh nak bergaduh tikam-tikam pakai pedang sebab nak tarik pelanggan masuk booth dorang. Dramatik betul ayat aku. -.-

Lagi la time kat spacewalk, 3 hand bag 50 hingget walauweh! Lelawooo nye masya-Allah nak terkeluar bergolek bijik mata kat lantai tu tau. And for sure bukan branded thingy lah kau gila kepe tetiba Burberry nak bagi sales sampai centuuuu. -- but still, who cares though? I'm not that materialistic-type yang sibuk nak pakai barang mahal berjenama ni. Hallah setakat jam tangan jenama DKNY harga sampai beratus riban pastu ko pakai orang tak dulik pun pandang pun tak halaaaaahaiiiii tak payah lah sedagheee... Awak tu kecik lagi. Baik pegi simpan duit, nanti besar beli banglo lima tingkat. Okay?

Perancangan masa depan aku memang terbaik. Eheee ;p
Pakai je barang biasa-biasa. Nanti rosak buang jugak. Lain lah apak ko kaya nak mampus ada jet peribadi segala. Tu belakang kira.

Aku cakap random je ni. Sape terasa padan muka. Kahkah :P

So as a conclusion, aku tak beli mende sangat pun semalam. Takde mood. Depan tu First Lady, sebelah dia Tutti Frutti. Sepanjang jalan nak masuk uo superstore tu baaaaanyak sangat stall waffles lah, eskrem lah, popcorn, blahblahblah, coolblog, Thai foods. They're killing me like seriously. Semua bau makanan yang sesedap tu dah macam bau ammonia tau busuknya. Allah, seksa sangat. TT dalam uo pun tak leh lelama sebab target nak beli buah dengan sayur je.

Aku makan sayur ke??? Ahakz!

Haah. Beli brokoli, carrot, spinach, bawang merah bawang putih, terung dengan tomato semalam. Okay tipu. Tomato je. Beli banyak-banyak buat hapeeee bukannye boleh masak kat sini. Tomato sebab dia can be eaten raw. Pastu dia ada vitamin C. Pastu dia masam. (Obviously because semalam I tetiba rasa nak makan benda masam. Hoh?!) Hehehehe. Pastu dengan epal. Takde bau, sedap pun sedap. :)

Ah ye, I went to Watson too and ada drama jadi kat situ. I was thinking abt buying fizzy drinks kan sebab aku kan masuk angin+gastrik soooooo kalau minum air gas nanti bukan ade gas dalam perut ke pastu nanti boleh sendawa? Kan? Kan? Then after you blurping angin dalam badan pun hilang sekali dengan rasa nak muntah tuuu.. Yay! Zakiah pandai! Ahak ahak :3

Pastu aku renung lelama fridge tu. I don't really know what kind of drinks suits me bhahaha orang tak minum air gas ceni laaa. Nak pilih air macam nak pilih baju raya dah haa. Pikir punya pikir, hundred plus menjadi pilihan hatiku...... gedik betui ayat. /duckface/ tapi kat belakang aku ada Chinese guy tau, dia cam pandang je so I was like gelabah gelaban nanti dia pikir aku ni Islam tapi tak pose acaneee? Lalu time nak bayar tu, akak cashier tanya,

Akak : Ada Watson card?

But I missheard as "adik puasa tak?" So I jawab lelaju dengan semangat dengan muka kennot go, "ehhhhh puasaaaaa....."

HAHAHAHAHAHA!

Akak tu terpinga-pinga kat situ. Dengan aku aku sekali. Then we laughed together ngahaha cuak sangat kan sampai tanya lain jawab lain. Takpe lah, boleh buat bonding dah dengan akak cashier tu pasni. :'D

Ehehe. That's yesterday storayyy. Kalau aku pergi os lagi pasni, I'm not sure I can save my money like yesterday sebab aku dah sihat jadi sense of shopping aku dah balik semula. Heeeeee.

Till then, bye everyone. :*


My friend sent me this :D




P/s I drank that 100+ water but nothing happens --" tapi aku makan tomato aku dengan bahagia pastu dah sihat dah. Aku ni... gian makan sayur ke cane ni?


0 Comments:

Post a Comment