La Petite Princesse ♥



Diary About Link Love



Follow|Home
Thursday, 24 July 2014 | 02:33 | 0 sweethearts
Assalamualaikum

"You know that we're worth it,"

:)


Dear peeps,

I'm backkkkkkk! XD aghhhhhh! Rase nak lari-lari naik tingkat atas kolej ni pastu jerit kuat-kuat bagitau betapa eksaitednya hamba dapat berblogging semula hahhhh... :'D

Seminggu berjalan cam tak cukup tanah. Seminggu perah palotak sampai stress pegi kuliah mata cam panda. Seminggu otak serabut sebab nak test lepastu kena pergi simben yang dah macam latihan rempuh ala kesatria sampai kaki kejang banyak sangat buat pumping.

Dan seminggu yang dapat dilalui tanpa mencederakan sesiapa. Tehehee :3

Tetibe ittew lost taktau nak cerita ape. Aisey~

Sekarang ni emmm yah, I'm alone. Roommates dah balik lama dah. Kakak senior lagi power, dari semalam dah balik. Hui,. Lifeless habis sensorang ceni. Dari pukul sepuluh sampai tadi aku layan drama Monstar. Drama pasal parents ni buat homesick je uhuk :'> tapi layan jugak. Sebab dah lama sangat tak tengok drama ceni. Dulu kat rumah boleh lah kan.. Alooo. Rindu rumah pulak..

Abah wasap gambar abang tengah mop rumah ahaha :D 


Pagi tadi kan kitorang ade kelas FAR, habis je kelas memasing berkumpul, selfie reramai. Alhamdulillah, praised to our Lord, aku punya classmates memang sekepala sehati sejantung dalam bab-bab selfie ni.

Ade yang keluar handphone je, memasing menebeng. Pulak tu, most of my classmates pakai ipong. And sure do, ipong 5s punya front camera lawo kan kan? Aaaaa, semangat semorang nak selfie reramai. Yang bestnye pasal classmates aku ni, bebudak iPhone ni sangat sempoi. Setiap kali nak selfie ke amek gambar ke, rela hati dorang hulur iphone buat korban. Pastu nanti share kat group ws. Satu bonding yang kelas lain tak ade langsung.. :')))

My classmates :*


Oh okay, maybe I should tell ya bout' our iftar jama'ie yesterday, no? We've been planning it since last week, tapi sebab asyik ade hal je, kitorang postponed sampai ke malam semalam.

Ya Allah, banyak betul dugaan nak organize mende ni. Dah elok plan cantik dah, tetiba class rep kitorang last minute cancel. Yang sakitnya, dah lah last minute, dia pulak yang dok beria nak sponsor transport budak laki. Pastu dia tak pergi kan? Perghhh. Rasa cam nak sagat kepala dia kat dinding pun ade.

Kitorang dah kabut dah masetu. Ye la, van sewa dah gerak. Budak laki tetibe takde transport. Dah lah cuma tiga orang je jejaka yang tinggal. Kesian gila weh. Yang organize mende ni budak laki pulak tu. Kitorang dah macam pasrah sangat dah. Takpe lah, takde rezeki kan... Pastu tetibe Nash ws tanya kfc kat mana (obviously they chooses kfc because I told them I dah kempunan sangat nak makan kepci bhahahaha thank you yguys ilebiuuu). Aku bagitau dorang tapi tak detail sebab os dengan kepci ikut jalan lain. Kepci kat pekan segamat yang lama. Jauh laa jugak.. So memang tak familiar. Tapi aku bagi klu-klu centu pun, at the end dorang sempat sampai before berbuka. Dan rupanya dorang datang naik motor senior. Apak ah sanggup dorang pinjam motor senior sebab nak buka sesama. Allah, kite terharu angat angat tskkk /nangis sebaldi/ TT

Spoiler gambar, centu lah. :b

Uwarghh resaksa gorgon nak makan kepciii -_-

Nash dengan Ijat dengan Abang photobomb yang tetibe pemesss dalam group wasap

Eheeeeee :3 


Then mase balik tu, pakcik van pasang lagu raya pastu kami karok reramai dalam van hehehe.

Tengok gambar dia wuuu tergodaaaa~


I ate this thing. Profiteroles nama beliau. Profiteroleszz yee, sila sebut dengan slang british. :B dia sejenis cekodok pisang yang disalut cekelat. Okay tipu. Crispy ball with cheese filling and layered with moist choc. Act ai beli sebab ade cheesy filling tu tapi bila bebola tu dah kena layered dengan choc, cheese tu tak rasa dah. Rase cekelat je lebih. Tapi tak kisah, sebab choc tu memang umpph rasa diaaa amboi sambil makan sambil nangis berjurai-jurai air mata sebab sedap sangat.

Pastu nyesal sebab beli sikit je. -,-"

Overall, it was a good moment. Good times. Good memories. JAC110D, I love you guys /flying kiss/ :*



Annyeong.

P/s malam ni kite nak buat partyyyyyy! XD


0 Comments:

Post a Comment