La Petite Princesse ♥



Diary About Link Love



Follow|Home
Wednesday, 9 July 2014 | 23:44 | 0 sweethearts
Assalamualaikum


Heyyaaaaaaa.......................

/blank face/

Actually, I, just woke up from ma bed. And I was thinking abt studying my subject but yah, overslept make me blank so much so I just sit on my chair and thinking like "what am I doing on the chair aaa aaaa what should I do aaaaa?" Pity. Padahal overslept sejam lebih je pongggss.

Nak dekat seminggu aku tinggal encik blog. Sampai dah bersawang-sawang dah ni. Allah, rindu betul ittew dengan incik belogggg hengsem niiii /virtual hugs/

Obviously my blog is a man coz if he's a gugurl then you will call me lesbo pulak sooooo, my blog, sukahati ai lah kan? Heee :3




…...….................……...................................................





Dah sudah, lupa pulak nak taip ape. -,.-"

I got two test before eid and another two test after eid. Phew! Nasib baik LIRA test aku dah lepas jadi takde lah aku bertukar jadi panda lagi setakat ni. Walaupun hampir nak jadi haritu. Pft.

Oh yah, I really love my pbsm class. Omg can't describe my feeling omg omg ngahahah gedik nak mampus. /slaps myself/ srsly, aku rasa bersyukur sangat dapat kelas dengan Mejar Zul Chand. Ya Allah, you bayangkan other classes kena study, kena dengar lect dorang bebel dua jam, kena jawab kuiz, and moine iz juz loike "okay class, harini kite try pakai stetoskop pulak..".

Dua jam yang penuh dengan 'permainan'. Oh takde lah permainan yang macam Lego kepe, setakat stetoskop, and more other medic's machineries, equipments, trauma bag. Mende centu lah. But still toys to me. Zakiah's jargon. Acknowledge that. :)

And satu part tu, Mejar nak sorang volunteer untuk buat glucose level check up tu kan, yang kena hulur jari kat pen pastu kena cucuk tu, pastu paras gula kena check normal ke overdosed. Haaaa... Yang tu lah. Dan semorang tak nak. Sebab kena cucuk, sakit katenye.

But did you know, there's a girl who likes needles so much? Eheee ^^ I was volunteering myself and heol daebak, kena cucuk yay! Tak sakit ponnnn.. Mejar siap puji lagi glucose level aku cantik. Altho aku tak tau ape yang cantiknye kan hmm hmmm -00-

Pastu semorang tanye, sakit ke? Sakit ke? Amboi, rasa riak takabbur masetu menggunung ganang sangat. Kalau boleh nak bagitau satu kampus terus. Haha.

Strip tu patutnya ade darah tu tapi mane entah, hilang. -,-


Lagipun mase form 5 dulu, kitorang ade experiment bio yang kena cucuk tangan sendiri pastu tengok plasma darah under microscope. So, masetu dah pernah rase dah. And even we, played with that experiment, cikgu kata buat kat satu jari je, sekali, aku cocok lima-lima jari aku. Bhahaha! XD

Pastu reramai seludup alcohol swab masuk poket bawak keluar lab. Ekekekekeke.

Anyway, thankyouuuu mejar sebab belanja kitorang sekelas makan nasi ambeng. Siap bebetul ikut request dorang lagi. Air tin 100 plus dengan kurma empat bijik. Allah, terharu angat angat. TT semoga Allah murahkan rezeki. (':

Time puasa post gambar ceniiii


And dear ppls, please, please, please pray for Gaza. Jangan leka sangat dengan bola tu pls. Tu agenda Yahudi tu woiiii dia serang Palestin time tu jugak mase korang tengah bersorak depan tibi tu. Bertaubat lah hengkorang tskkk :'(

Boikot McD too. Depa sokong Israel. Duit korang tu yang jadi one of peluru tentera Israel. Haaayok.., takut kan? Haaaaaa... Stop ye sayangs..

"Zakiah cakap orang je lebih, zakiah pun boikot lah sekali.." 

Ehem. Iolls tak tengok bola. Iolls memang tak makan mekdi. So? Heee.




#PrayforGaza #PrayforPalestin

Lect kata, walaupun sumbangan kita sikit, tak setanding dengan perjuangan dorang, Allah akan pandang jugak usaha kita. :) jadi marilah kite menderma bersame-same..

Dan ini, amalkan okay kawan-kawan, dunia akhir zaman. Macam-macam boleh jadi. Alaaaa, habiskan satu episode drama boleh, habiskan dua tiga round game boleh, surah al-Kahfi pun mestilah boleh kan?
Tetibe aku sentap sekali. :p


Bye, assalamualaikum


0 Comments:

Post a Comment