La Petite Princesse ♥



Diary About Link Love



Follow|Home
Saturday, 28 June 2014 | 20:14 | 0 sweethearts
Assalamualaikum and Salam Ramadhan Kareem fellas :)



Alhamdulillah, Allah bagi kesempatan kat kita semua untuk menyambut ketibaan bulan penuh mulia ini. Jadi, marilah kita bersama-sama menggembleng tenaga dan usaha demi memantopkan lagi iman kita di bulan puasa ini....

Tehehee ayat skema sebagai mukadimah. :D

Tahun ni emmm, first puasa tanpa family I guess. Emm emm betul lah tu. Sebab before this duduk ceruk pedalaman sg air tawar pun 1 Ramadhan aku sambut kat rumah, setiap minggu pun aku balik sooo takde lah rasa perantauan sangat kan. Tapi kali ni hmmm..

Apa aku rasa? Entah. Takde apa. Bhahaha. Serious ni, aku rasa biasa je. Ye la, kalau aku balik pun bukannya dapat buka sesame ngan dorang kan? Nanti sayu je dalam bas terkenang kan saat berbuka bersama family. Jadi baik aku duk diam-diam kat sini. Haaa.. Kan?

Okay nak cerita pasal induksi pulok. Meh sini meh.... /tepuk-tepuk kerusi sebelah/ induksi ni macam mprs tau. Apa orang kata, sesi suai kenal? Program maju diri? Haaa, lebih kurang lah. Tapi bukan minggu destini siswa tau. MDS tu melibatkan semua part 1 (sem 1), ni tak, based on certain course je. Macam iolls, iolls accountancy so induksi kitorang khas untuk acc family je. And, induksi tak setensen MDS for sure. Weee~

Pastu before program ni, baaaaanyak masalah jadi. Ye la, bebudak nak balik sambut pose dengan family kan. Tertiba ada program pulak. Dua hari lagi tu. Tiket bas dah beli dah. Haaaa, acane ni acane? Pastu memasing nak boikot lah, nak bangkang, demonstrasi blablabla pastu kawan aku din, salahkan aku sebab aku diam buat bodoh je taknak bantah siap setuju nak teruskan program ni. -_____-"

Tapi dia balik jugak. Pshhh (-,-)~

Cuma frankly speaking, induksi memang best. The whole two days were spent with games and fun. Plus presentation group sikit. Dengan kena  saiko. Lol.

First day, my groupmates consists of Am, Fiqri, Me, Diba, Zu and Nabila. Kitorang dapat Kak Mira dengan Abang Aidil. Abang aidil ni hensem wa cakap luuu hahahaha xD rasa bangga pulak dapat dia. Lewls. 

Pastu kena reka logo group. Hm as usual, I was the artist. Ingat taknak tonjol diri, tapi terpaksa. Semorang tangan kayu haihh --"

Kitorang kena guna currency+occupation sebagai nama group. Then fiqri cadangkan guna Sing-Er. Stands fr Singapore dollar and singer penyanyi tu. Sebab tu logo dia ceni. Bhahaha.



Malam tu ada macam presentation. Tapi game jugak lah. Kena pilih enam orang untuk diselamatkan dan kenapa. Alaaaa, kat sekolah selalu main benda ceni. Yang parahnya, abang akak fasi akan pertikaikan pilihan kitorang. Tapi group aku takde sape nak bantah. Sebab kitorang bagi alasan kuat, maybe. Hehehe. Yang lain, perghhh sampai gaduh. Rasa menang pulak tak memasal. ;p

Hari Jumaat, lepas senam robik, running man start. 12 checkpoints in 2 hours, memang tersangat tak sempat. Setiap checkpoint ada game, kalau kalah, kena bayar duit. Muahaha ini seghonok sebab aku yang pegang duit kan. It's the best decision because you don't know how much I love money miahahahah xD

So I guarded the money like a real treasures. Padahal duit jutaria kot bang. Hakhak. Satu group income nya 79,200 dollar. Tapi entah cemane fiqri dengan am jumpa 2000 extra melekat dengan income first tadi. Yeahhhh extra weh... Hihihi. 

And srsly fasi saaaangat dengki dengan kitorang. Amboi ko kalau kalah je mintak sampai 5000. Group lain sanggup bagi kot but no no no~ weolls tak. Am dengan fiqri memula sembang kowtim dengan fasi dulu. Pastu kalau tak boleh tawar dah, I started my role.

I was like, "bang, kitorang ade 300 je bang. 300, deal." Nanti abang tu still nak lebih, aku naikkan sikit. Sikit je hakhak. Pastu nanti aku paksa dorang amek sikit je. Siap buat muka kesian ngadu duit dah tinggal sikit, ada checkpoint lagi huhuhu kesian lah kami. Padahal dalam hati gelak jahat woii.. Hohoho. Ai kedekut, hokeh?

We gone through 8 checkpoints (yang ni je yang sempat) dan duit kitorang tinggal 76,500 dollar. Imagine that. Banyak do group lain paling banyak 50,000+ je. Yang kennot go, Abang aidil cakap, fasi lain siap sembang lagi pasal ada satu group yang ada akauntan jaga duit. Okay group haku ler tuuuu..

This mission is to take selfie together using back camera. Semua muka kena ada. And perkataan permas kena ada.

Tapi ada satu masa tu, semua exco dengan fasi tetiba mengamuk. Siap carut-carut. Marah kitorang. Lagi sadis, gaduh antara exco dengan fasi. Abang sabar kena attack dengan Kak Mira. Abang sabar ni fasi. Ngamuk lah dia. Dah lah dia duduk belakang aku. Menjerit-jerit. Pfttt! 

Pastu exco lain pertikaikan abang sabar. Sebab abang sabar ni 4 flat student, so dorang macam anggap abang ni naik kepala la.. Pulak dah.... Dah gaduh, Abang mirul backup kitorang. Gaduh lagi sesama dorang balik. Aku macam nak tergelak je kot masetu. Kelakar. Hehehehe. Tapi masetu je laa.

Bila tengok ramai dah nangis, dorang pasang lampu, keluarkan kek. Rupenye itu prank....., cis kohajaaaa.. Aku dah lah nangis sekali. Ehee :> ye la, orang dah lah penat lari pusing satu Uitm, tetiba kena tengking, pastu fiqri mintak maaf wakilkan part 1, dorang taknak terima. Tak mintak maaf salah, mintak maaf salah. Eh eh pang kang tau la. :/

Kek cappuccino cheese sedap tak tipu :3


aku bukan sedih sangat act, it's a state when you're angry but you can't do anything except holding the anger. Orang dah mintak maaf kan, yang taknak mintak maaf tu pi lantak lah dia. Ni nak cakap kitorang tak ikhlas pahal? Haaaa... Nak marah nanti kena label kuaja. So, diam je tahan kemarahan sensorang. Dengan penatnye. Tu yang air mata menghambur-hambur keluar tu ehehehe.

Alasan.

Tapi heeeeee, abang aidil perasan, pastu dia blah, dia datang balik bawak tisu, dia duduk sebelah ittew, pastu dia pujuk ittew. Ngeee~ dia citer pasal induksi dia dulu laa.. Bukannya pujuk lap lap air mata tau. Ko jangan nak pikir lain. Aku sagat muka ko kat jalan tar karang. 

It's just dia ajak aku sembang benda funny-funny. (: pastu dia amek mihun goreng aku, dia makan separuh. -,-"

I don't eat noodles but why? Makan habiskan dah lah. Tinggalkan separuh nak buat hape. --

Diba, puteghi zakiah, zu dengan abang aidillllllfitri. 



Muka tak sedia je memasing -,.- 


Overall, the program was fun. No biggie. And thank you abang aidil. Pasni kita takkan jumpa lagi miahahaha xD










Tak. Aku serious ni.





Bye. Assalamualaikum.

Family PERSIDA


Classmates. Yang tudung pink tuuuuu pshhhh ~


Apalah tamaknya manusia zaman sekarang tskk TT



0 Comments:

Post a Comment