La Petite Princesse ♥



Diary About Link Love



Follow|Home
Tuesday, 17 June 2014 | 18:12 | 0 sweethearts

Assalamualaikum

"Cards on the table we both showing heart,"

Idk what I'm feeling right now. But for sure, I'm half-hearted. Benda macam mimpi. Aku bangun pagi-pagi tadi and the first thought came was, 'aku kena packing ni kejap lagi nak balik.'

Damn. :/

Semalam masa dapat tau aku tak dapat ipg, aku dalam kelas tau. Lect tak masuk lagi. Tapi masa tu memang mood swing gilaaa sebab kawan aku, Fina, dia mohon ipg gak pastu tak dapat. And tetiba dia meraung kat sebelah aku and I was like ko nak aku meraung sekali ke finaaaa? Pastu kelas haritu aku tak senyum langsung. Seriously.

But I hold my tears until the class ended. Keluar je bebudak kelas aku ajak selfie. Palotak diaaaa punyaaaa selfie... -,- orang tengah sedih kau seronok pulak. Aku blah cecepat pastu sampai tengah jalan tu, tears coming out like a stream. Ya Allah, dengan bukak ws semorang dah tanya pasal result.. Sepanjang-panjang jalan aku nangis hoi macam putus cinta tau tragis betul masetu. Nak nak dalam bilik, dah lah roommate aku bawak geng dia lepak bilik. Pastu aku dengan muka sememehnya duduk atas katil pastu nangis-nangis sensorang. Kecewa kemahenn.

Umi call, tanya okay ke tak. I said okay without hesitated. Tapi bila mak aku yang call, hmmm.... Hmmm tak yah cakap laa zak. Kau kan cengeng. :'> but my mom was calm and "takpe kakak, ipg bukan seronok pun... Kat uitm lagi seronok.." and so on.. It ain't abt the fun though. Lagi mak aku pujuk, lagi aku komplen memacam. Siap senaraikan lagi kenapa aku nak keluar. Hahaha. Propa.

And yet, at first my mom cam tak percaya aku punya heartbroken sampai centu. Sebab before this, I always told my mom, "idc I don't wanna be a teacher. Tengok laa kakak buat ape kat bebudak tu nanti, tengok laaaa...". Pastu kau tak dapat, kau yang beghia nangis. Pftttt -0o-

Tu la, lenkali jangan buat aku berharap. I can change my thought in a sudden tau. And when I do, I'll take it seriously. Hmm hmm.

Conclusion, live well zak.... /tangan di bahu mata ke atas/ takpeeee, bukan rezeki ko... Study je. You can do it bebeh! Hwaiting! Okay ayat tu memang tak ikhlas langsung. -,-" Entah lah....

It takes time I guess. And it really kills me somehow.

Anniyong.

P/s congrats kepada yang dapat and thankyouuuu for your concern, your words, your advice, your love. I appreciate it much. Sayang semorang muahh /flying kiss/ bhahahaha :'>



0 Comments:

Post a Comment