La Petite Princesse ♥



Diary About Link Love



Follow|Home
Saturday, 21 June 2014 | 00:47 | 0 sweethearts
Assalamualaikum

"You're so different, no one compares."


Truth 


Bangun-bangun sakit kepala. Aish, really.. --" ingat nak tidur hilangkan letih. Lagi dia ekspresikan keletihan tu ada. Tak memasal tangan kaki lenguh sebab semalam. Bagussssss.

-________________-

Haaa, nak citer pasal semalam lah ni. Hee. Apa jadi semalam? Heee again. Heee. Heee. Heee. /slap myself/  haha 

so actually, ekceli kan semalam adalah hari first aku outing pergi segamat. As a uitm student. First time naik bas sekolah cap yu ai ti em, first time melalut dalam os. Yeay me! XD

Dan first time pusing pekan segamat, cari maybank tak jumpa-jumpa. Yang itu tak yay. Hnssss -0o-

And I did it all alone. By myself. Dari pagi tunggu bas, oup, takde lah alone sangat masetu. Ada je bebudak uitm lain. Classmate aku pun ada. Tapi dia geng dia la. I mean alone is tanpa ditemani sesape. Uhuh. 

Pagi tuuu, aku lewat beberapa minit je, bas first dah gerak dah. Amboi ko terkulat-kulat aku kat situ tak tau nak buat apa. Aku pandang belakang, ada abang senior nak outing jugak. So aku ikut je dia duduk dekat bus stand tu. Nasib baik ade drebar bas extra. Tengah nyembang dengan cik gayah mane entah. Seronok dengor dorang sembang, pasal hal dunia, bak kata makcik tu, "zaman sekaghang ni susa.....h nak carik lelaki soleh buat suami..... Kahwin ni tak boleh ikut nafsu...... Blablabla," Alhamdulillah, tak sia-sia aku lambat beberapa minit. Dapat dengar forum perdana free kateko. Hehehe.

Dah setengah jam berjanggut berjambang siap boleh buat ikat reben janggut abang senior sebelah tu, baru bas kamek bergerak. Ces. Kalau aku tau gini lambat, tak payah lah aku huru hara bersiap pagi tadi. -.- pukul sepuluh lebih dah sampai os. 

Aku masuk je, aku nampak Popular, terus pegi popular. Bhahaha. Masuk je, Allah, rambang mata hoiii banyaknyaaa novel........ Dah lah carik buku text tak jumpa. Dengan dugaan novel makin melambak. Aku pegang satu, satu, satu. Baca sinopsis. Siap bandingkan harga kami lagi. Econsave sangat tagline tu hahah. Tapi nafsu tu kuatnya perghhhh rasa nak hangkut semua. Aku macam berjihad weh lawan nafsu daripada melakukan pembaziran. Awh kemon lah zak, baru satu kedaiiiiiii. Then I saw Anthem-Hlovate. And everything changezzzzz. Aku letak semua novel. Aku amek anthem. Pastu aku settle cecepat, blah. Huhahahaha me loike hlovate's. Padahal dah baca kan. Saje nak cukupkan koleksi lah ni. 

Lagipun hlovate's, tak jemari seni kalau kau nak cari kat somsa, sampai tahun depan tak jumpa. Memang takde. No. Nehi. Ilek. 

Ada pun satu dalam sejuta. Yang satu tu lah yang yana beli. -..- haha

Guess now my collection is alr complete. (:

Jalan-jalan, sampai kat tgv cinema. Yang ini betul-betul dugaan. Maleficent still available do dah lah cinema takde orang sebab awal pagi. I entered, sampai kaunter, mata tengok show time dulu. Emmm to go or not to go? To go orrrr not to go? Aku geleng-geleng kejap, then I dragged myself out from that place. 

Yah, dragged. All the way nak cari kedai lain tu, rasa nak bergaduh dengan diri sendiri. Wuuuu nak tengok maleficentttttt wuuuu TT tapi tu la, kalau dah tengok tu, dah bila pulak masenye nak balik kan? So, I have to let it go. Let it go~ let it gooooow~

Pastu pom pang pom pang (malas nak taip hehe), dah lapo.. The pathetic thing abt this one segamat mall issssss, takde KFC, takde mcd, takde Kenny rogers, takde subway, dan takde food court I guess. Pftt tempat kasi besar restoran pun takde apa gunaaa ye dak? 

Ada satu restoran Thai, ramai. Penuh. Muka Uitm je pulak tu. Haha lawak pulak rasa. :p tapi tbh, dari masuk aku dah berkenan dengan satu kedai tu. Octopus Sushi & Thai Restaurant. Aku usya, tengok customers dia melayu, pekerja dia melayu, tukang masak dia melayu. Alright then.

Sushi bergerak heee rasa nak makan je semua ;p


Lalu guwa dengan selamba toya masuk, duduk, dan bukak buku menu like a boss. Miahahaha. Bukak page last terus pulak tu. Kemain ko. Pastu order lamb chop my peberet everrrr dengan side dishes sushi-amende-entah-nama-dia. Toboki? Domagi? Entah. Tapi salmon eggs la. Selalu makan kat giant pun. Heeee.

Kenapa sushi? Sebab dah lama tak makan. Kenapa lamb chop? Sebab dah lama tak makan.....jugak. Okay selain itu sebab yana makan topokki post kat group ws dan ada orang makan steak pastu tayang-tayang nak kasi kite jeles. Kite jeles ni. Tu yang balas dendam tu. Susah kalau kuat jealous ni. Ekekekeke :3

Taraaaa! Makan sedap mana pun air nya air kosong jugak. -,.-. 

Ini topokki yana. Dap errrr ><

Eeei lawo budak niii hiks ;)


Ssup bro?

Oh, pasal maybank tu, aku nak cari cdm. Os takde cdm. So memang kena cari bank nye jugak. Pastu aku keluar, tanya orang bank kat mana. Entah arahan tak betul, ke aku bengap sangat tak paham, aku tak jumpa bank tu. Ya Allah, setengah jam lebih aku pusing pekan segamat tu, jalan kaki lagi, cari bank. Dengan barang-barang kat tangan. Dengan aku tak familiar tempat tu. Dengan India bangla merata-rata. Takut, yes. Tapi entah. Dah nekad. Teruskan je lah. Nak patah balik pun tak guna kan?

Settle everything, dekat pukul tiga sampai Uitm balik. Phew. Alhamdulillah selamat pergi dan balik. :D

Yah I know, aku buat ramai orang risau. Bila aku cakap aku kat segamat sensorang, they're like, "serious ni? Eh bahaya laaa...", "gila ko zak bahaye dooo...", "wey betul ke ko sorang ni? Takutnyeee..." And so on. Ye, betul bahaya. Tahu. Yes, terima kasih sangat sebab risau. Rasa disayangi sangat heee :3 maceh semua macehhhh /flying kiss/.

Tapi tu la what can I do? Kawan-kawan aku mostly balik. Roommate aku ada program lah, nak tidur lah. Bukannye aku tak ajak dorang. Dorang dah tak nak. Dan takkan lah sebab aku takde kawan, I can't stand by myself.. Tak kan? Bukan semua benda ada jual dalam kolej. Nak tak nak, keluar je lah. Tawakkal. Doa supaya dilindungi Allah.

And somehow, kita kena indipendant kan. Nak harapkan orang sampai bila? Dah tu, kalau tunggu kawan, kawan taknak makan, kau sanggup kebuluran atas alasan takde sape nak temankan kau makan. Gitu? Dahell.

Em not that kind of gal. Aku, kalau dah nekad, aku buat. Sorang ke hape ke. I'll do it myself. Well anyway, aku memang selalu jadi loner pun kat sini so who cares? Who really cares?

Takde.

Bye.

P/s aku marah ni sebab roommate aku membebel bila tahu aku keluar sorang. Dah kau keje tidur je dah kenapa? Lain kali temankan lah aku.  Membute tak habis. Pastu nak risaukan aku. Hek elehhhhh. :/


0 Comments:

Post a Comment