La Petite Princesse ♥



Diary About Link Love



Follow|Home
Sunday, 8 June 2014 | 06:28 | 0 sweethearts
Assalamualaikum 

"i never gonna change, i'm always gonna stay,"

Baru bangun tidur dengan perasaan libang libu tetiba. Entah. Padahal tak sampai satu jam tidur ni woi.. Start pukul 12:14 pm sampai 12:45.pm bhahaha pepandai kira ye yanggg :* bangun-bangun je pastu terus nangis. Mimpi ada kat rumah sekarang ni. Allahu. 

Sorry gais kalau homesick stage aku still tak habis. Tapi selagi aku tak pindah ipg ni selagi tu aku homesick agaknya. Haih. Mengade-ngade kan zakiah ni. Manja sangat -.-" 

Sebabtu kat sini, aku takde intention tau ni usya laki hensem ke, hape ke, lantak biaq pi situ. Beli buku teks pun tak tauuu. Luckily, some of my friends, same course fr sure, pun tengah tunggu ipg. So memang pakat taknak bazir duit beli buku teks walaupun kena start guna dah. Seghatus sepuluh sebijik hoii mahal gilosss pastu nanti dapat ipg, minggu depan aku dah blah kan. Melampau tau pembazirannya tu. So lagi rela pinjam kat pss. Eventho pss jauh baq hanggg tskkk T^T 

Tau tak, sejak aku masuk sini, aku tak pernah lagi keluarkan duit dalam bank. Srs. ATM jauh, yes. Dan..... Kena lah berjimat, awak kan duduk jauh di perantauan.. Dah lah dah susah kan parents nak hantar study sini. Pastu nak belanja mewah-mewah kan.. Memang tak lah. Sarapan pagi aku roti tujuh posen, lunch nasi dengan telur goreng harga dua hingget, dinner roti gardenia perisa cekelat tujuh posen. Campur biskut cicah nescafe Ipoh white coffee dari rumah. Amboi kauuu~ penjimatan habis-habisan ni. Boleh dapat award siswi paling berjimat hokeh? Kahkah xD

So far, Alhamdulillah duit belanja dua ratus yang aku pegang tak habis lagi. Menyusut tu biasa lah kan. Kalau tak menyusut tu tipu ah. Kecuali makan kau tak bayar, main lahap je pastu blah. Haaaa. Yang tu logik. Jangan buat. Tumbuk kang.

Tapi tu la, semua benda kena jimat. Ada jualan shawl dut kat lobi universiti wehhh jualan shawlll weh SHAWLLLL! -,.- terpaksa tahan nafsu wkwkwkwk. Dan minggu ni ramai yang balik. Ada bas. Aku boleh je kalau nak balik sebab kelas aku khamis ni sampai pukul 12 tengahari je. Tapi........ Aku tak balik hohoho. Yah, nak ke selangorku dah amek sehari. Stay rumah sehari. Balik sini sehari. Nampak tak betapa tak berkualitinya cuti aku kat rumah? Sehari je mana cukupppp :'<

Altho johor bukan nya jauh macam kat alabama, tapi jauh jugak. Tak nak balik. Jangan membazir, nanti dosa mati seksa. 

Korang, please doakan aku dapat ipg kat keyyel pleaseeee.. At least keyel tak jauh mana. :( please korang ye......


I need your words. I need your advice right now. :'(((


Anniyong. Assalamualaikum. 


0 Comments:

Post a Comment