La Petite Princesse ♥



Diary About Link Love



Follow|Home
Friday, 30 May 2014 | 09:57 | 0 sweethearts
Assalamualaikum

"i know i shouldn't call back or let you come back,"

believe? D: but, no no no i don't want to -_-"


ikr i s'ppose to be sleeping right now but well, nanti kejap lah. malam last kat rumah ni. so kena spend masa bebanyak sikit lepas rindu kat rumah ni sebab nanti kat sana komfem homesick bwahahaha alasan taknak tido awal aku memang kennot go. :p

cuak pulak nak masuk unibersiti ni. -.,-

naby request tuto nak guna torrent. wah, macam lyssa paizureen sangat ko kan nak buat tuto-tuto ni. act aku malas nak buat malam ni tapi sebab ni request naby, so kena rajinkan diri jugak buat cecepat. sebab nanti kalau hold up mesti dah rasa malas pastu dah tak nak buat. selekeh tahu perangai? heee.

okay, cik nabilah, mohon perati dan belajar leklok. tu la, dulu masa hang datang rumah aku, aku duk ngajar mu watpeeee? penat cikgu ajar ni anak murid tak bagi perhatian pulak. rotan kang tangan tu tau laa. haaa, cikgu garang ni. :3 

so firstly, you bukak pakcik google. pastu you taip Torrentz. 



haaaa, ada nampak tu? pastu kite kelik situ reramai. nanti dia keluar web torrentz tu. pastu kau pilih satu movie yang kau nak. macam aku, contoh ye contoh, The Lego Movie. dah taip kat situ, pilih je mana satu dalam senarai tu. aku pilih yang atas sekali.


dah tekan situ, nanti keluar lagi baaaaaaanyak senarai The Lego Movie. yang ni kena pandai pilih. biasanya yang atas is better. tapi depends gak laa.

pilih yang ada senarai pepanjang tu tau. tiga atas sekali tu emm, tak yah kot.

pastu, ko dah kelik memana yang ko nak, keluar senarai bebanyak ni pulak. pilih that one yang ada kickass.to tu kay? 


nanti keluar macam gambar kat bawah ni. firstly, check dia punya kualiti video dulu. nampak tak yang aku bujurkan pepanjang kat tengah tu? haaaa, make sure tu wajib ada tau. kalau takde, gambar tak lawooo. nanti penat je dl, gambar cam harrey. pilih antara satu yang aku bujurkan tu. then, tengok baaawah sekali. alah, yang bulat cinonet comel tu. tengok besau mana movie nye. around 700-800MB is the best, sebab kalau sampai cecah 1GB, kemungkinan besar lappy ko boleh hang. kita taknak lah time syiok tengok mobie, tetiba laptop hang kan. spoilt mood sangat k rasa nak tumbuk orang je kalau jadi centu. --"


kendian, yu kelik that donload torrentzzz tu orait? nanti otometik terdonlod dannnnn ko abaikan bulat aku yang takde rupa bulat langsung. terdesak tuuu mohon paham tskkk TT


okay, paham lagi kan setakat ni? bagusssss :D

pegi desktop, bukak utorrent. tu, aku dah siap bulatkan lagi tu. stailo kan background nak gambar closet meriah keri je. pshh~ oh, haaa. desktop aku memang tak banyak benda eh. tak suka lah banyak-banyak icon ni. serabutttt @_@


kendian, nanti keluar cenggini :


nampak kan bulat hitam tu? tekan file, then tekan add torrent. nanti keluar ceni :


pastu pastu pegi kat download, cari file yang hengkorang dah dl tadi. 


tekan open ye adik-adik.... heee. bila tekan open tu, otometik keluar benda kat bawah ni tau. tekan je OK terus tanpa ragu-ragu. jangan tetiba kau nak cancel bagai, penat aku ajar, aku sagat pale ko kat dinding karang. 


dan tadaaaaaa! dah downloaddddd xD torrent ni lagi laju kalau line tenet lagi daebak. kalau line cam jadah, mau sebulan woi tunggu. mencecet nak habiskan download satu movie. pfttt.



sebab takde mende percuma dalam dunia ni maka cas perkhidmatan kesemuanya berharga doploh hingget. naby sila bayar masa raya. orait bebeh? :3















lolllllllll i'm joking. tapi kalau nak bayar jugak, kecik tapak tangan, stadium men yu aku tadahkan. teeheee.

anniyong~


0 Comments:

Post a Comment