La Petite Princesse ♥



Diary About Link Love



Follow|Home
Thursday, 22 May 2014 | 07:18 | 0 sweethearts
Assalamualaikum

"so i'll do it for youuuuuuuu, for youuuuuuuuuu..."

eh?


/facepalm/

medical checkup? settle dah. one of the reason wae i really wanna be a doctor iz like i can go inside the clinic like a boss. obviously memang boss pun kan muahahaha. macam tadi, masa buat med checkup, orang lain kena tunggu klinik bukak lah, kena beratur amek nombor giliran, kena tunggu lagi nama dipanggil, tengok, prosedur banyak nak ninggal kan? haaa. padahal aku yang datang dalam pukul sebelas pun, (peak hours, patient ramai sampai terkeluar-keuar dari ruang nunggu tu --") sesedap lemon je ikut mak aku masuk ikut pintu belakang, pung pang pung pang, siap! kurang satu jam. siap buat request nak check darah lagi. gitchewww. 

dasar budak yang suka amek kesempatan. HEHEHE. :b

like you don't know me :D


oh, aku takde talasemia. maksudnye bukan pembawa jugak. boleh kahwin dah ni yay! xD 

tapi, banyak-banyak part, yang terpaaaaaaling best sekali masa check darah. check darah ni tak payah pun act tapi hehehehe well, kelinik mak aku khonn? /duckface/ heee. doktor in charge tu ikat lengan aku kuat-kuat pastu dia letak alcohol swab pastu pastu time nak cucuk jarum tu yang paling daebak i guess. if you can see my eyes, you can see stars in there. and i was smiling like orang gilak. ehehehe. dia suruh kita genggam tangan supaya blood pressure tinggi pastu senang darah nak masuk syringe. 

guess what i did, i genggam tangan kuat-kuat and my blood swooshhhhhh inside the syringe like kraizy. bwahahahaha! rasa macam menang pulak tetiba. thriller sangat okay darah tu. i loike it. weheee ;3

tbh, idk when i started to loike this injection thingy but i think maybe since i was in standard six. mayyyyyybe. cause' that time ar, bebudak perempuan wajib kena suntikan rubella pastu dorang kena cucuk masing-masing buat muka sakit. alah gewdiknyew~ padahal tak sakit pongs. srsly, tak sakit. betul. tak tipu. 0_o

so, it's kinda weird bila orang duk cakap, "alaaaaa itew takut jarum laa.." and so on. kalau pompuan takpe la kut, ye la, pompuan kan gedik~ tolak aku. /puih/ hehehehe tapi kalau laki, perghhhh annoying nya, rasa cam nak je jentik telinga dia kuat-kuat. ngengade kau kan. cucuk je bukan suruh terjun bangunan. hmmp.

pshhh~


semalam, pergi keluar dengan dorang. ima, ain, shera ngan pikah. ima kan baru balik plkn so macam konon-konon nak celebrate lah kan sebab minggu depan dia masuk matriks. banting. hoiii dengkinya aku bila tau dia dapat bantinggg je ><

kebetulan kitorang pergi pagi kan, ingat nak lepak kepci. well, sebab ima jugak dah teringin sangat makan kepci so kita bagi dia makan bebanyak sampai boncit. dengan cara itu, cik zakiah akan jadi satu-satunya ahli Takwababes yang paling slim. muahahaha gelak jahat.

tapi awal-awal tu, kepci buat peraturan macam mekdi kan, ade breakfast set je. mekdi sangat ni... dahel. i don't like to eat mekdi though. -_- tunggu punya tunggu, tetiba ada yang suggest nak pegi karok. lolllll~ /facepalm/

tapi sebab ima baru balik plkn. sebab nak bagi ima rasa happy. sebab nak buat memori antara kami, aku pun macam, "aaa hokeh hokeh leggo together!" 

and then ima like "karok? woi korang jangan nak rosakkan zakiah aku ye,". 

aku terdiam. aku senyum. ima ingat lagi pasal aku. ima masih kenal aku. ima is just being ima. my ima. :')

one of the reason why i love them, even dorang nak buat sesuatu tu, tapi kalau dorang tau aku tak buat centu, dorang sanggup tak buat. but if they wanna do it though, they'll never let me follow them. 

protective.

the purpleeeee oneeeeeeeee iz the joyahhhh one

tengok apa tu kak? :3


saranghae chinguya :*



betul lah. i'm not a karaoke's type. i'm just not. (:

anniyong.


0 Comments:

Post a Comment