La Petite Princesse ♥



Diary About Link Love



Follow|Home
Wednesday, 14 May 2014 | 08:50 | 0 sweethearts
Assalamualaikum 

"somewhere in forever we'll dance again,"




so cerita harini, pergi iv untuk ipg. but before that, lemme be honest. that night before today, (malam semalam act huhu orang gatai nak sepiking --") i was sooooo stress. yah, memang lah orang kata iv tu tak de lah susah mana. tapi entah. aku dengan busy kemas-kemas lagi, pastu kena urus memacam, sampai my mom kata muka aku malam semalam semacam je hehe. emo. well, yu no meh, ;p

tapi act seteghess ni tak elok ye adik-adik. sebab kita akan mudah sakit eventho technically kita tak sakit tapi sebab minda kita terlampau tension, it will affect your whole body. wuu so dangerous. TT theory ni betul lah sebab once, masa zaman dedolu, time hakak kau orang ni form 5 kan kan kan, dia stress like everyday. huhu. terlalu banyak masalah yang ai kena handle, alone, so benda macam makin lama bagi aku tekanan. plus, aku pulak jenis yang tak suka kongsi. iyalah, takkan kau nak citer semua masalah kau kat orang kan. nanti kalau dia kasi kecoh acaner? susah woo nak percaya orang zaman sekarang ni. :/

pastu dah stress hari-hari, pastu memang kompom lah kau boleh sakit bagai kan? tahun nak spm lah aku dapat migrain tahap teruk, rasa macam nak hantuk pale kat dinding sangat masa tu. pastu dengan tetiba almost everyday sakit dada nye, sakit do sampai aku kena telan painkiller selalu. dengan aku jadi hyper dalam dorm, well yeah, people says someone who's happy overdosed might be crying inside. dengan semorang sekeliling aku dah macam hape entah. and and and many more and duh, i hate that year. srsly. :'< 



aku rasa tu lah tahap aku capai limit kesabaran paling tinggi dalam hidup aku. lol me. 

till one time, i'm crying in public, during physics study group but no one ever noticed it. so the best actress of the year comes to zakiah zaki yay me! :D /applause/ psss, that's why i said they won't call me 'drama queen' without a reason. /wink/ 

true :D


conclusion, kalau kau tak nak stress, jangan overthinking everything. i mean, take it easy. lantak biaq pi lah dia sana. pastu kalau kau rasa kau macam dah tak mampu nak tahan sangat, give up. better than killing your own self. tu je. (:





aku ni cakap je lebih. satgi aku pulak stress balik. benci. -,-





bertolak dari rumah pukul 4 pagi memang macam pfttt. nak nak bila pasang radio yang keluar lagu mushy mushy lovey dovey sappy segala. perghhhh... annoying siaaaa. lagu Sandiwara Cinta, lagu Terukir di Bintang, lagu cinta jiwang-jiwang oh pelishhhh memang dodoi orang je lagu-lagu cenggini tau. 

pastu dah sampai tu, this ipg kampus bahasa antarabangsa is on a hill. tinggi sesungguhnya. ada satu port yang aku jumpa tu, dekat-dekat surau. macam ada bench sepanjang tebing tu pastu bench tu hadap padang kampus. padang ragbi plus padang bola. heol daebakkkk... seronok kot tempat centu. aci jelas je nampak semua benda. mak cik cleaner main gosip-gosip retis bawah sana pun boleh nampak, apatah lagi player2 kampus yang tengah lelari kat padang. mwehehehe. >.< 

port paling ohsem untuk usya pakwe main ragbi. alooo suwetnyeeee hahaha puih. :b tak kuasa aku nak carik pakwe kat U. pshh (~-_-)~

motip letak gambar bola? -.,-


balik pada cerita iv, dapat video sejibik sejiban macam wawa dengan aidazu. pergh heavennya hoiiii... macam senang kan, bila nak discuss tu ideanya lari-lari dah. at the end, kita main goreng-goreng pisang. maka, tercipta lah kisah kengkonon cik zakiah pernah mengajar kindergartennnnn... lol. xD

tapi video tu sedih, frankly speaking. sebak do tengok. tengah tahan air mata tu, (lol bcause there's two namjja right beside me, and takkan lah aku nak menangis teresak-esak kat situ kan, kau gilaaaa? so i ended up holding my cry pathetic me --") tetiba aku dengar budak sebelah aku ni, sheikh amzar nama beliau, kesat-kesat hingus. gituuuu. hilang terus rasa sebak dalam diri ini, pastu fokus main jejeling kat budak sheikh ni. ekekeke.

hensem tau sheikh amzar ni. tinggi, kening lebat, bulu mata melentik, senyum manis je. nak nak duduk sebelah aku kan. eley, nyampah tau ai. bab bulu mata tuuuuu bulu mata. pergh, rasa nak rembat je pastu lekat kat mata sendiri. heee. fokus kalau tengok namjja mesti kat eyelashes dorang. kalau bulu mata lawo, lebat, mlentik gitu, rasa macam hengsemmmm sangat mamat tu tau. walaupun mamat tu tak hensem act. entah. aku kan pelik. hehe. :D

eh eh better eye lashes dari benda lain kan? ekekekeke. pervert zakiah is back agagaga xD

zayn malik tak hensem. eyelashes je hensem. :3


tapi eventho aku main usya orang, takde lah sampai ke tahap nak ketika cinta bertasbih nadiku berdenyut merdu kembang kempis dadaku merungkai erti cinta. amboi.... melampau lah tu. takde lah. takde fefeeling punggs. aku kan tough. heeeee. 

cuma masa dia sesedih tu, rasa nak je cakap, "oi oi, jangan lah nangis oi..." tapi hmm takpe lah. pujuk macam tak pujuk je kan? hoho. kan aku dah kata, aku lemah bab pujuk memujuk ni.. haih.

act aku memang malas nak citer pasal iv tu keseluruhannya. aku cuma harap aku dapat je. Aminn... :)

oh and, terima kasih daun saderi kepada sesapa yang bagi semangat kat aku :) maceh maceh everyone, i lap you gaisssss.. muahahaha xD

kamsahamnida :>


anniyong, assalamualaikum 




p/s : haaa panjang kan entri kali ni. padan muka korang. muntah lah nak baca semua ni miahaha. 


0 Comments:

Post a Comment