La Petite Princesse ♥



Diary About Link Love



Follow|Home
Tuesday, 22 April 2014 | 23:38 | 0 sweethearts
Assalamualaikum :)

"i'm bewitched by happiness in my heart"



sedih tak? sedih kan zakiah? :')


heh.



big girls won't cry. never.










ahakz kau calculation aku semua salah. kedaung tahu kedaung? haa. you should've expected this naah. kalau kau nak nafikan takde effect pun susah jugak. well, kalau takde effect kau takde lah sedih kan? heee. tapi aku tak nangis lah. benda macam ni cliche sangat dah, sat gi dua tiga hari dah tak rasa pape dah. confirm.


LAGIPUN KAN AKU DAH CAKAP, AKU DAH TAKDE PERASAAN. (:


ko mesti tak paham kan amende aku cakap ni. takpe, jangan paham. nanti ko jadi gila. okay? :p

sebab haritu one of my schoolmate, kahwin kan. pastu kengkonon terinpirasi lah nak buat entri melalut hari ni. jodoh berdua? euw /tampar diri sendiri berkali-kali/ hahahahahahhahaha rasa cam nak gelak kuat-kuat pulak tetibe. gatai tau awak ni dah sibuk sembang pasai jodoh. heeeeeeee.

srsly, once, topik kalau pasal kahwin ni, memang boleh buat aku bersemangat macam dapat minum ribena tau. esp dalam pai kan belajar pasal kahwin segala bagai tu. amboi... godaan syaiton untuk tidur pun berjaya di tentang dengan ganaihnye. peh peh. and i don't think i'm the only one who feel like that. ain't rite? peberet semorang sangat citer kahwin ni. almaklumlah, sape tak nak kahwin khonnn? 

haaa. itu dulu. betul lah, manusia berubah. hoiii bukan, aku bukan tak nak kahwin ye. suka pikir lain kan? aip biasa ni. :3

entah lah. there's so many things i want to achieve in my life. dan bukan tu je, i, kinda, hard to trust anybody else. again. :(

kadang-kadang dorang layan kita baik baik. buat kita rasa speciaaaaal sangat. pastu kita setat pikir dia suka kita. tapi sebenarnya tak pun. maybe dia dah ada awek. and maybe dia tak pernah pun pikirkan kita selama ni. in terms of this, kita sebenarnya perasan je lebih. pastu nanti bila kita tau, kita yang kecewa. tak memasal. -.-



jadi, benda ceni lah yang aku nak elak tau. eventho certain ppls says "takpe weh, tak yah bercinta kat sekolah, kat u nanti kita cari laa. lagi banyak pilihan, pilih je,". dulu aku setuju lah jugak kan dengan statement ni. well yeah, kat luar dah opkos lah kau jumpa sorts of peoples. kau pilih je mana yang terbaik untuk kau. ada punyaaa.. naive me. haha. 

but when i'm turning eighteen secara tak rasmi, tetiba apa yang aku fikir tu berubah. upside down. macam, the thoughts abt 'finding a boyfrend inc a husbeng-to-be in the university' turn into something unlogical to me. tak tau lah. ni pemikiran aku je laa. bukannya aku nak bash korang ke hape ke. korang nak bercinta, bercinta lah sampai lebam. bukan aku peduli punggs. 

it's just, "tujuan kau nak masuk u selama ni sebab nak cari pakwe ke? nak cari calon laki?". that's it. sebab aku memang tak nak cari sesapa pun kat u. aku memang tak boleh nak bagi guarantee, tapi insya-Allah, aku cuba elakkan. bcause having a relay while still studying somehow, affects you. nak nak kat luar. takde cikgu nak halang. mak ayah jauh. kalau korang keluar dating pun takde sape tahu. bila dah selalu keluar dating, kau paham je la kan? nauzubillahiminzaalik.

aku tak nak benda macam ni. aku nak masuk u, belajar leklok, pastu keje bagus bagus duit banyak yehaaaa! xD anyway, aku dah tak target pasal jodoh jodoh ni. biar lah. Allah tahu yang terbaik untuk kita.  :)



will there be a man who'll accept all my imperfections?


:)



bye, assalamualaikum :)


p/s : sebab ramai yang bercinta kat u sekarang ni lah kahwin muda jadi trend. ah, tak payah. bangun pagi pun mak kejutkan bising-bising baru bangun, ada hati nak bela bini. pi kerja dulu. choi. 











0 Comments:

Post a Comment