La Petite Princesse ♥



Diary About Link Love



Follow|Home
Monday, 10 March 2014 | 00:22 | 0 sweethearts
Assalamualaikum,

so, agak lama aku tak menghadpet. kengkonon menenangkan diri lettuw kan? haa. tapi, time aku takde kerajinan nak hapdet lah time ada banyak entri yang patut dibuat. seriously. macam minggu lepas. satu minggu yang penuh dengan bermacam perkara terjadi. -,-"

okay, kita tengok satu-satu eh, 

1. Politik

pftttsss, no comment. sebelum aku hemo tak hemasal, lebih baik aku duk diam-diam buat tak tahu. okay.

2. Hanez Suraya and le boiprenggg vs Liyana Manan isteri le boiprengg

gosip yang pemes ebeles ngalahkan gosip Siti Nurhaliza ngan Datuk K zaman dedolu. tapi tbh, aku memang kesian sangat ngan Liyana Manan tu. dah lah dah lapan tahun kahwin, suami sesedap lemon tinggalkan dia untuk pelakon yang seksi dosa mati seksa. pastu taknak ngaku. yang si Hanez nya dok menafikan sampai menangis-nangis buat press conference. ahhaaa. dramatiknya kau ni kak. :/

seksi ketegaq -_-


well, obviously, kalau pelakon tu memang hidup dia berlakon je lah kerja kan? memang power lah dia siap berlakon tak bersalah nangis kena fitnah bagai. eip, dia ingat reliti ni sama macam drama dia ka? lain... orang ada otak, peminat tak bodoh. disebabkan tindakan tak ceghdik dia yang duk nipu tarikh, "kami kenal bulan Disember.." padahal gambar peluk kat instagram bersepah dari bulan Julai, maka ramai lah manusia mengutuk dan membash diaa. termasuk aku. eventho aku bukan peminat dia. kahkah xD

kisah?

aku terus terang cakap memang tak suka dia. muka dia garang. nangis kite tengok. kbai. 
tapi sesungguhnya, le boipreng pun bodoh abadi bagi aku, (sorry, harsh word :>) dah ada bini lelawa pakai tudung, gi cari minah seksi tunjuk paha clubbing sana sini. amboi. nafsu besau nauuu. laki cenggini kan korang, patut kita tangkap ramai-ramai, ikat kat tiang lampu, pastu ko sebat pakai ekor pari. kasi berdarah, biar dia insaf sikit. haaa. pasal dosa yang dorang pernah buat, ber-raba-raba-an, aku tak nak ungkit. itu hal dia dengan Allah. 

sendiri upload, sendiri gelabah. __"


ingat, Allah tu Maha Adil. ko kahwin pastu bercerai berai aku tak tau yee. 
Nauzubillahi min zalik.

3. Kehilangan pesawat MAS MH370

ya Allah, berita ni sangat meruntun hati segenap pelusuk dunia. altho family aku, kengkawan aku tak terlibat, tapi sedih, sebab saudara seislam kita ada, sedih sebab ramai orang terlibat. pesawat hilang dari rada pada pukul 2 pagi cenggitu. kalau ikut laporan terbaru, dalam radar tentera kata pesawat patah balik. 

terus terang aku cakap, probability untuk kena hijacked tu saaaaangat tinggi. first thing sebab ada dua orang tak dikenali naik kapal terbang tu. kedua, kalau rosak, kenapa dia tak buat panggilan kecemasan sebelum patah balik? padahal dia sempat berpatah balik. haa. 

dan yang paling rasa sakit hati nya, ada certain malaysians yang duk ngutuk benda ni. kat twitter. siap ada retis lagi. ewah,, cuba yang terlibat tu mak apak bini pakwe makwe dorang, aku rasa meraung dorang weh. siap hentak kaki kat KLIA lagi. bagus jugak kan. takde lah mulut jahat sangat buat status bukan-bukan.

tengok, retis korea yang korang dok ngata plastik tu lagi baguih dari presiden seniman korang tu.


doing stupid status to gain popularity. to gain followers. #TypicalMalaysians haa yang spesis otak kat ibu jari kaki ni, patut kau selamkan je kepala memasing dalam loji kumbahan. biar dia termakan segala najis tu. mulut kotor sangat. aisy!

stupido, retarded mental disorder. :/


lagi satu, bila some anti-muslims, i means, some American dok salahkan pilot sebab dia kata pilot nya muslim. kengkonon pengganas. yang ni pun patut join menyelam kat loji. jahat sangat kan palotak tu? apa salah sikit, perang sikit, huru hara sikit, semua salah orang islam. eh kami banyak nak buat lah daripada mengganas cenggitu. tak paham ke ada some unknown dari negara lai yang naik pesawat tu. korek bijik mata masing-masing tau lah. geram tau benda macam ni. 

papepun, aku pun turut mendoakan mereka semua. supaya Allah temukan kita dengan pesawat tu, dengan semua mangsa terlibat. supaya Allah lindungi mereka dunia akhirat. in shaa Allah.

okbai. gtg. assalamualaikum 

p/s : aku ada banyak entri nak buat. oup, please zakiah, jadi rajin. :3


0 Comments:

Post a Comment