La Petite Princesse ♥



Diary About Link Love



Follow|Home
Friday, 28 March 2014 | 02:07 | 0 sweethearts
Assalamualaikum

"you knew nothing at all."

wae?


aku macam lama tak hapdet kan? tak, maybe i took some time to relief my stress haih i'm stressfull lately u_u. saddest thing and saddest part was when i had to take my driving class with the same old man. yah, i better call him that way. pft.

macam yang aku pernah cakap, aku hormat orang yang hormat kat aku. no matter how old is them. kalau ko kohaja buat taik ngan aku, aku bagi taik kat kau. idc. aku memang kohaja. kisah?

aku tak kisah kalau ko nak marah aku sekalipun, obviously you really did that many times before huh. and eventho aku sentiasa kena marah all the time but you didn't have to yell at me. in front of everyone. aku tak paham apa masalah kau, kau sendiri bagi arahan yang orang gila pun tak paham okay. nak selari, nak selari, kemenda yang selari?  pastu ko dok tengking-tengking aku kat litar, DEPAN SEMUA ORANG. aku tak kisah kalau kau cuma tegur aku. tapi bila kau maki maki aku like there's no tomorrow, i really cannot go. hell don't you think i don't have any feelings? 

it's just, well ofkos lah aku tak reti buat parking kan kalau tak buat pe aku amek kelas memandu tu, ye dak? first time kot. pastu pakcik tua tu boleh jerit-jerit bagai, eeeei sebel ko tau tak sebel? aku langgar ko sampai lenyek tau la. grrrrrrr.... geram tau tak? aku diam je bila centu. tengs to my acting, my face was toya all way through. yang aku boleh nampak, ada mamat dalam keta sebelah aku tu pandang je. muka simpati penuh empati. ade lah rasa terpujuk sikit dalam hati tskkk :'<

dah lah kelas aku lewat. orang dah belajar three pointer, aku baru nak belajar parking. tiga kali do dapat pakcik tu. aku sabar je tau. kalau aku ni tak belajar sivik dan kewarganegaraan, bab adab ngan orang tua, dan kalau aku ni spesis yang tak mengamalkan ajaran islam, ewah ko tau lah aku balas cemane kat pakcik tu. masa tu sedihnya Tuhan je yang tau. dugaan apa ni ya Allah... rasa macam nak nangis pastu amek flight lari pergi Alaska tauuu. sedih angat rasa :(

balik rumah tu aku diam je. down do. aku ingat nak buat entri malam tu tapi sebab aku takde mood, rasa marah plus sedih plus nak makan orang bercampur baur so i decided to kensel my plan. peh. mencikkk!

tengok ni husben ai pun marah tauu :/


tapi bila pikir balik, yes, maybe ada sebab Allah nak bagi ujian cenggitu. walaupun tahap keyakinan ittew jatuh merudum ke bawah tapak kaki kan sobs. and despite of everything that i've been thru, yea, suddenly there's actually a gift from Allah to me. through my mom. hee. :'3

parents aku bukan jenis yang suka pamper anak dorang dengan beli gadjet-gadjet yang terbaru lagi canggih kemahenn.. kecuali kalau takde event yang jadi. i mean, ko kalau bukan sebab ko dapat straight A's, or kalau ko tak dapat nombor satu dalam kelas, ko takyah lah nak berangan mintak gadjet memahal daripada parents ko. memang haaaaarapan~ harapan menjadi laaaaayuuu~ haa. gitu. so kalau ko nak tau since habis pmr dulu aku memang tak tukar henset pakai galaxy y je sampai lebam. i change into galaxy w sebab abang yang bagi kat aku.

tapi seriously maybe memang sebab terdidik macam ni kan, so aku memang jenis tak kisah, ko pakai ipong ke eskrem pong ke aku peduli ape. lagipun aku ni jenis kalau dah ngam ngan sesuatu, aku sayang gegila kat dia punya. macam masa aku nak tukar y ke w tu, tskkk perasaannye weh... perasaan kite seperti disayat hatiku. TT dua malam okay baru aku buat keputusan nak tukar. kahkah XD pastu bila dah tukar tetibe gelakkan henset lama sebab kecik sangat. huduh okay perangai. -,-"

you guys must think that eh kesiannye hidup ko zak. habistu kalau henpon ko rosak parents ko tak bagi beli gak ke? eh bongoknye soalan, kalau rosak tu beli lah baru. aku cuma kata aku takkan dapat hadiah gadjet sewenang-wenangnye je.. -..-" hadiah lain aku dapat kay. dah ko jangan nak pikir jejahat pasal parents aku. aku rotan tangan ko karang.

okay nak sambung, hehe, menyimpang kan kalau nak cerita tu. suka melalut budak ni ep ep. haa. tetibe haritu aku amek barang kat keta mak aku, aku nampak kotak-kotak yang misteri. lalu hatiku menjadi curiga. 'eh kotak apa ni yee, misteri betul.' desis hatiku. lalu aku membuka plastik yang mengandungi kotak itu. wah, novel sangat ayat ko kan zakiah? :p pastu kan gua nampak dua kotak tab ngan ultrabook yang nipis canggih kemahen siap boleh jadi tablet at the same time. gituuu. canggih mak gua nak beli dua benda ni. tetiba okay. rasa saspen pulak dalam diri. haa.

kendian aku tanya cik puan ibonda kan pastu cik puan ibonda kate, "eh kakak, jangan tengok benda ni," dengan kelam kabutnya dia sorok. lawak sungguh ibuku tauuu. anak dia ni dah siap belek-belek lagi dalam keta tadi. muehehe.

lepastu esok-esoknya, maybe cik puan ibonda ingat aku dah lupa pasal tu, so tetiba dia keluarkan tab Lenovo pastu dia main ngan seronoknya. wah. henset ma tu baru setahun tau umurnya. dah ada pengganti ni peh peh. pastu dia dah seronok main, slide sana sini, tetiba dia hulu kat aku. "nah. kakak punya." aku macam macam macam "eh? ni bukan ma punya ke?" //muka konpius// okay tipu okay muka konpius tu ngahahaha padahal aku dah agak dah sebab mak aku duk sorok benda tu daripada aku selama ni. perasaan ko macam nak terjun bangunan ngan senyuman kay. muahaha :D

white chickz :* haah telengkan lah kepale korang sebab gambar ni memang senget kahkah aku malas okay nak betulkan. kbai :)

kejap lagi cover dia kompom kaler pink. hiks :>


tapi sekarang aku still tak pindahkan sim lagi. biar lah. bagi adik ngan kakcik main puas-puas dulu. pastu nanti bila aku dah masukkan sim, gua akan buang semua game yang ada muahahaha //evil laugh// xD

nasib lah dapat kakak yang tak main game :p

anyway, i kinda appreciate the way that my parents taught us. it makes we to think, it's not easy to get every things that we want. betul. somehow kita kena berusaha untuk dapatkan sesuatu. sama macam dalam kehidupan kita.

i love you mom and dad :**



ko takde perasaan curious ke cemane ghupe ko dari pandangan sekor cicak? well, i guess this is it.


annyeong assalamualaikum


0 Comments:

Post a Comment