La Petite Princesse ♥



Diary About Link Love



Follow|Home
Friday, 21 March 2014 | 06:34 | 0 sweethearts
Assalamualaikum

Alhamdulillah, now i can accept the fact about my spm's result. phew. it takes a short time this time. :') altho memula aku siap nangis kalau boleh nak meraung bila tau yang aku tak dapat straight A's, but really, Allah know the best for you zak. have faith in Him.



yep bagi orang yang beghiaa nak tau tu, aku cuma dapat 3A+3A1A-1B1C+. which is frankly spiking, 7A1B1C. je. betul tu. at first bila orang kata like "waaa bagusnya result.." and i was like, tak. tak bagus langsung. bagus tu straight A's. bukan 8, bukan 7 what so ever. tu kalau kau ikut piawaian hidup aku, aku ni macam gagal tahuu. kecewa sangat masa dapat slip tu siap rasa diriku ini sungguh gagal untuk meneruskan hidup lagi tskk tskk TT. aku tak tau sejak bila aku terdidik ceni. i thought it was since i'm in the kindergarten. kena dapat nombor satu, walau pun kau setakat tadika. kena jadi best student walaupun taraf tadika. kena naik pentas jugak. it's not a choice. it's a must. 

and tbh, i think that in my class, i'm the only one yang nangis ye ye ow masa amek slip hahah orang lain gembira sempat selfie kay. aku dah merah-merah muka. selamba sangat nangis depan semorang kan. eeei ciwek budak ni. :p 

tapi Alhamdulillah, eventho i got a strict parents tapi kali ni Allah permudahkan. dorang sedih tapi dorang macam its sokay, nanti masuk u buat lah betul-betul. takde rezeki ni.. it was beyond my imagination seriously because well, tanya lah naby cemana parents aku punya target untuk their daughter's academic. :'>

dan aku baru sedar, act bukan aku sorang je yang macam tu. lagi dasat maybe. ramai lagi. aku sedih bila one of my chingu's omma marah dia tahap teruk gilaaa. siap ungkit tak sepatutnya hantar ke asrama lagi. padahal dulu kawan aku nangis nak balik, mak dia tak bagi. pastu ada yang ayah dorang tak boleh terima, eventho result anak dorang centu, dorang tetap paksa anak dorang amek course yang anak dia tak minat langsung. pastu ada pulak yang kena bash dengan family. parents dia pulaukan dia centu jee. sedih bila aku tau. :'<

that's the risk when you become SBP-ians. semorang pandang kau tinggi, pandai, yes. tapi ada satu beban yang sangat berat kau kena pikul. dan kau tak semestinya kuat, tapi kau kena jugak kuat. for the sake of everyone. and if you're lucky enough, they'll judge "budak asrama kan... memang lah straight A." tapi kalau tak, "eleh asrama pun tak dapat stret A, apedehal asdfghjkl cit poodah..."   haaa nampak nampak? all the way we must be perfect. act perfect. 

it's a tiring moment :/

pastu our parents will target higher above the clouds pastu kalau kau tak dapat capai, you're gonna be dead. -.-

so to me, parents should understand their childs well. you didn't see how we struggle all year. nak study, nak jaga dorm at the same time, nak jaga asrama, nak itu ini segalanya. aku nampak cemane kawan-kawan rapat aku struggle gegilaa. stay up sampai 3 4 pagi, (well obviously not me hahah aku kan tak gheti stay up u_u) kelas tambahan pukul 6.30 pagi, kelas habis sampai dekat pukul doblas malam, bangun pukul empat pagi, qiamullail every sunday, yaassin every morning, they did it. tapi takde rezeki kan. ko buat cemane pun.. takde tu takde lah haih.

it's just, try to understand what we've been through before this. 

and fr the most schools yang dapat ramai straight A hanya sebab soalan bocor, let it be then. biar lah. at least kitorang jawab dengan jujur. :)

bye Assalamualaikum.

p/s : kalau dah rezeki tu, sekolah kat dalam hutan pun boleh pandai. tak semestinya kau sekolah biasa, kau otometik jadi bodoh. dan tak semestinya kau duk sbp, kau otometik jadi pandai. ini fakta. kbai.

have faith in Him zak. redha :')

yes, thank you Allah. :')))



0 Comments:

Post a Comment