La Petite Princesse ♥



Diary About Link Love



Follow|Home
Tuesday, 4 February 2014 | 00:18 | 0 sweethearts
Assalamualaikum

"you will be the shining star.."



see? lepas dua hari baru nak hapdate blog. kemalasan tahap dewa dah aku ni. padahal bukannya buat apa pun. emm. --"

sekarang dah masuk bulan februari. and speaking bout' the month, another a month and half untill that day will come. yea, yea, that day-everybody knows what day is it. result keluar mann. /nangis hentak dinding/ well, like always, aku lah antara manusia yang paling takut kenyataan ni. takutnya ngalahkan perasaan takut sesat sensorang dalam hutan pastu jumpa cik beruang depan mata. masa tu dah kena makan, memang lah tak boleh nak rasa takut kan? hehehe. oh okay tak lawak.

so memang sekarang hanya mampu berdoa sehabis mungkin, solat sunat hajat dhuha taubat bebanyak. habis tu kau nak buat apa lagi kan? nak gi kolumpo semata-mata nak pecah masuk pejabat kpm? waddefuuuu -.- redha. that's all. believe in Allah. believe in your fate. and somehow, believe in yourself too. it's myself. hmm. :(

okay, easy zakiah.. everything happens for a reason, isn't it? kekadang rasa cam nak tumbuk je diri sendiri bila rasa susah sangat nak terima takdir. somehow, when something bad happens to me, the blame was put on my past. tak bersyukur kan? astaghfirullah. godaan syaiton tu banyak sangat tau.

okay dah. cut it out before i talk something ridiculous. takmo sedih-sedih ye zakiah. there's plenty of them who still love you. ;) *broken english*

soooo, again, dah februari. ye ye dah empat februari dah pun zakiah. lameee gilaaa kau baru nak buat wishlist sekarang. -,-" but still, better late than never kan kan? /angkat kening ala-ala ziana zain/ ahhaaa. suitable quotes untuk orang yang maha pemalasss macam haku. xD

apa yang aku nak?

1. Baby G Girls' Generation


muahaha tak habis-habis ngan snsd aku khonn? eventho aku suka sooyoung ngan sunny lebih sikit daripada ahli girls' generation yang lain but well, Kiss me Tiffany SNSD jugak yang aku pilih. satu, ye ofcourse because its pinkkk and i'm a pinky well, everybody knows i guess :3 kedua, design dia cute bhai. kiut miut biut. haa. fefeling macam ahli snsd tau bila pakai mende ni. macam bila kau pakai tetibe kau ter-transform jadi tiffany. with a perfect skin and perfect body nyahaha xD. gituuuu.

ah tak kira tak kira nak yang camni jugak. /hentak kaki/ amboi demand. wishlist kan? hiks.

2. Asus Padfone Infinity



haaa. cepat nganga besar besar buat-buat terkejut mak jemah cepattt! ajaib tak? haha this is what we call, REAL COOL. it consists of a smartphone plus a tab. memandang kan aku nak masuk u tak lama lagii, i hope it's UiTM insya-Allah Aminnn..., so menatang ni haaamat berguna untuk orang macam aku.
yang spesis huru hara nak buat research padahal nak bergaya pada masa yang sama. macam kau sauk ikan kat laut pastu otometik tersauk ikan jaws ngan ikan paus sekali lah. haaa. hiperbola ayat aku tau.

pastu kalau tetiba kau rasa gedik gilaaa nak mampuih, kau boleh acah acah poyo pegang tab ke hulu hilir. pastu kena curi, nangis tak berlagu. haha. ada tiga warna which is black, silver and pink. okay maca biasa, tau lah aku pilih yang mana kan? ihik >_< dan lagi satu, harganya pun mampu buat kau menangis tak berlaguuu.. tsk tsk TT

3. Bunga Ros


pastu tak pasal-pasal letak gambar bunga ros kan? eh kau dah kenapaaaaa... -__- tbh, i will love to have this live red rose. idk why but i want it badly. ngahaha kemain kan? ye la, bayangkan tetiba ada orang bagi kau ros merah, hidup pulak tu boleh berjalan lagi. ok tak lawak. haa kan apa kau rasa? wuwuwu seperais sayang tau. *tetibe sayang* ni bakal husband, take note ye. belikan bunga ros tau. hidup. sekuntum setiap pagi. huahaha botak laki aku nanti weh. lol :p

takde lah. aku cuma teringn nak bunga ros hidup je. jangan lah tanya kenapa. kadang-kadang ada benda yang kita tak boleh jelaskan kenapa. ecewah berfalsafah pulak tetengah hari buta ni.

4. Sneaker Wedges


a sneaker and a wedges at the same time. uyeah! hahaha sejak akhir-akhir ni aku memang suka betul ngan benda combined-combined ni kan? heee :> a sneaker, ofcz untuk melindungi kaki kita (alasan yang tak relevan okay.) and a wedges, untuk manusia yang sedar diri renek seperti aku. jadi untuk menaik tarafkan aku dalam kalangan orang-orang tinggi di sekeliling, haruslah memakai wedges kan? pakai flat memang comfy habis tpi memang jauh beza lah aku ngan pokok pinang sekalipun tahap ketinggian nya. and because high heels is too mainstream. hewww~

taknak lah semata-mata nak tinggi, pastu jatuh terguling depan semua orang kan? malu seploh keturunan ai tau. tak jadi mak mertua nak masuk minang. kensel! bak kata dia. tak pasal nama kena blacklist jadi menantu pilihan tauuu. uhuk.

5. Accessories Holder


ni, accessories holder yang vogue ala-ala datin gitu untuk aksesori aku yang melambak. seriously, susah kot nak cari satu set yang lawa ceni. dah ada benda ni, kompom pastu dah tak berhamburan dah aksesori guwa yang melambak tu. eheee. pastu beli lagi cincin rantai yang baru banyak-banyak pastu tak muat nak letak mana. dah biasa dah tu.

okay, cukup lima. nanti-nanti aku sambung balik. banyak sebenarnya tau. yang tak ikut logik akal lagi banyak tau. kau pernah dengar orang wish nak kucing terbang? bhahaha aku tak. bukan aku okay. tu orang gila. -,.-'

because i believe i can fly~ weehoo :D
kalau kau perasan, mostly barang-barang yang aku list ni ada satu persamaan. apa diaaa? harga? bukan. kaler? ya betul. tepuk tangan untuk adik kat sana tu yee.. *clapping hands* haa. aku tak obses ngan kaler pink. takde lah aku nak buat rumah kaler pink kan? aku cuma minat. suka. cantik whatt. nanti kahwin pun kaler pink ah. hihihi. tipu je. :3

simple but nice though.

tetiba tengah makan ada bunga jatuh ketepek dalam sup kau. ahhaa cemana tu? 

this cotton candy theme is ohhhsemmm! i loike i loike xD

haaa. pastu gatai nak usya pelamin lawa banyak-banyak. ewah seronok kau zakiah. memang nak kahwin esok pungggss -0o-


and and ini baju. inspired by Dena Bahrin. jubah and gown at the same time. see? combineddd. btw, aku design sendiri kot baju aku nanti. heee.

dah lah. stop dah. melalut pasal kahwin pulak.

till then,

bubai uolls. much love, muahhx. haha annyeong assalamualaikum. ;)


0 Comments:

Post a Comment