La Petite Princesse ♥



Diary About Link Love



Follow|Home
Thursday, 30 January 2014 | 06:11 | 0 sweethearts
Assalamualaikum

"yes i'm smiling but you're not the reason anymore.."

kalau aku senyum camni gedik kan kan? muehehe :D


haaa.. ini ada satu berita. sukacita dimaklumkan bahawa aku lulus ujian komputer yay! muahahaha. xD Alhamdulillah... setelah penat bersusah payah bersengkang mata tskkk ngalahkan orang nak spm je aku ni. exam komputer je pun. bukan lesen P. cehceh.

pastu feeling-feeling happy cenggitu tetiba dapat wechat daripada iwan. oh my gucci! //sila baca ngan nada gedik// haha kemain acahacah terkezut sebab dapat mesej tetiba ni. hoh mungkinkah dia nak bersahabat lalu menyambung ikatan cinta ke jenjang pelamin dan membina istana yang bahagia di kota New York? amboi. melampau betul imaginasi kau zakiah. 

takde lah. kitorang sembang biasa je. lagipun dia ada awek lah. kang aku menggatai kang mampus lah aku kena kejar ngan awek dia. eeei tak nak lah aku. Nauzubillah.

tapi frankly speaking, i umm actually, i kinda like him before this. eheee ^^ well tapi aku simpan dediam taknak kasi pecah rahsia. yah, when you got someone which is my ex-don't wanna be, how come you'll love someone else mann? how come?? lagipun ai kan spesis setia hujung nyawa.. ecewah ngengada pulak. :D

ehem eherrm //clearing the throat// aku ni suka buat benda takde kaitan tetiba. -,-

ye lah, iwan is like my best boy friend before this. one of. sorts of. ergh. haha. spesis manusia yang suka buat kau tersenyum ceria tika hati gundah gulana. kau jangan cakap kat dia tau. nanti poyo pulak dia. hikhik XD

cuma tu lah, aku ada fareez, well eventho fareez tu perangai masya Allah macam syaiton nirrojimmm, tapi kau tau lah aku kan. aku bila dah ada someone tu, hudus kemain buruk perangai pun aku setia gak. macam kalau kau letak Johnny Depp depan mata pastu aku boleh tolak mentah-mentah. camtu lah. okay tipu. yang tu tak mungkin. hahahaha Johnny Depp woi sapa tak nak? huahaha *cue laugh*

yang berdiri tu iwan. yang duduk tu awie. padan muka aku curik gambar korang. muahahaha xD


haaa... walaupun encik iwan tu sikit punya sweet lah kan. pergh kalau kau jadi aku, kompom kau terus confess kat dia. ahhaa.. tau tak, dulu dia ada habit yang suka panggil aku 'baby'. start time form 4 lah. dah lah panggil depan orang ramai. kau bayang kan tetiba dia nampak kau pastu "hai baby!" amboi. macam nak kena bunuh betul. pastu kan aku ni kan suka toya kan, konon-konon tak terasa padahal hati kau riak takabbur nye tuhan je yang tahu. heee.

so aku selalu acahacah nak tumbuk dia. eceh tak sampai pun sebenarnya. aku pendek. tau. sekian. :p

tapi bila dah masuk asrama, benda tu lah yang aku rindu actually. walaupun aku dulu selalu rasa nak sepak kaki laju-laju tanpa sebab yang munasabah. hakhak. over duh aku ni.

aku ingat lagi time post pmr form 3, yang aku ngan ima kena buat mural kat dinding bengkel khb. ada zizi, iwan, fizi, acad, lagiiii... dah tak ingat dah. banyak makan semut ni. heheh. pastu masa tu panas, tengah hari kan, dah lah dinding tu hadap matahari, aku ngan ima ni jadi barbeku je kat situ. kebetulan ada payung kanopi yang macam kat gerai tepi jalan tu kan. (aku pun tak tau kenapa mende tu boleh ada..--")

dah bebel panas lah, itu lah, ini lah, aku bangun, pergi kat payung tu. pastu bebudak tu nampak. dorang tanya, nak tolong ke kan? pastu aku kan macam ada poyo-poyo sikit dalam hati kan, so aku ngan sombong nye geleng kepala konon boleh angkat lettuw. eleweiii bajet kuat betul zakiah ni. konon lah konon. pastu tak bergerak mende tu statik je kat situ. so sad rasa macam nak je robohkan payung tu tau.

namun, tiba-tiba iwan bangun dan menolong aku mengangkat payung itu bersama-sama. ahaaa namun.. ayat karangan betul.. aku tak tau lah apa yang 'sama-sama' sangat tu kan sebab aku pegang je tiangnye, iwan yang angkat. muehehe queen control betul masa tu. ;D pastu kecoh lah dorang dok ngusik tak habis.

kalau nak tau, macam-macam benda sweet kitorang pernah buat. tapi malas nak cerita. kang menyampah kang uolls baca kan? hehe. and even naby pernah cakap yang iwan tu macam ye macam ada fefeeling gitu kat aku, bak kata naby, "muka dia bersinar macam pengantin bila nampak kau, zakiah." tu naby yang cakap. bukan aku. haaa tapi dia tak pernah confess kot. so aku anggap takde pape lah kan. walaupun aku pun dapat rasa masa tu. :3

dan kalau pun betul, okay terus terang memang aku sayang kat dia, ye lah, baik, hensem, gentleman centu kau pun jatuh cinta kan? tapi aku ada fareez. satu. yang kedua, aku dah anggap dia macam kawan baik sendiri. aku tak nak kalau kitorang suddenly fall in love, couple what so ever pastu tetiba gaduh and clash. kau rasa ada chance ke kitorang akan berbaik? maybe yes but i don't really think so. emo pulak haku. aku tak nak weh. cukup lah. aku nak jaga kitorang punya bonding ni. sebab tu one of the reason kenapa aku tak pernah nak fall in love ngan budak kelas aku sendiri. even sinclair pernah suka aku dulu. that bonding. supaya one day kalau kitorang jumpa balik, kitorang still boleh bertegur bergurau macam dulu. faham kan? :'>

i used to think that if i didn't wait for fareez, didn't stick to him like a dumb, maybe iwan will be mine. but to think again, aku tak sanggup nak gaduh ngan dia. i talked to myself, keep it zak. keep it or you'll lose him like you lose the others. aku sayang dia. macam aku sayang naby. :)

tu je.
annyeong, Assalamualaikum :)

menyampah pulak tengok gambar dia ni. haha.


aku tak tau kenapa dia buat gaya centu. fotogenik lah ni? :p 
aku ada sikit je gambar dia. well, dulu mana ada tangkap gambar berdua ngan lelaki. ngan ex sendiri pun tak pernah. ngan zizi ada lah. tu pun satu je. duduk asing-asing atas sofa dalam dewan, like a boss. haha kelakar aku ni. >.<

p/s : choiiii kenapa tetiba boleh cerita pasal iwan pulak ni? -____- jangan bagitau dia eh korang-korang. jadi bahan satgi kang buat saja je. ngeh.




0 Comments:

Post a Comment