La Petite Princesse ♥



Diary About Link Love



Follow|Home
Sunday, 26 January 2014 | 20:23 | 0 sweethearts
Assalamualaikum

"a happy girl is the prettiest girl :)"

tapi kalau nama dia memang 'preity', tak payah happy pun tetap pretty jugak khonn? -.,-


macam biasa, inche zakiah akan buat satu entri yang berkajang-kajang dengan penuh emosional lagi tensional pastu tetiba dia buat keputusan untuk buat post baru. waddefuuuu -,- *rolling eyes* ye kita boleh tengok bukti kat draft haku yang penuh ngan entri tak jadi. kihkih

//bukak under 18 elite and baca buat kali ke doploh sembilan// phewww~

lately, aku habiskan masa dengan bw kat blog akak omey, kak Dena Bahrin. baca entri pasal dia kahwin which is entri zaman tok kaduk baq hang.. tapi aku kan nostalgia... hikhik. gediknye zakiah. -_- unexpected love story with one word to describe, touche. :')

bayangkan kau kahwin dengan lelaki yang kau tak pernah kenal before this for the sake of your parents. pehh apak terharu.. kak Dena, semoga akak bahagia sampai ke akhir hayat. :'3 oh sorry curik gambarrr hehehe


dan tetiba rasa sepi menyelubungi diri~ wuwuwuu haha efek seram. ceh.

oh haa, minggu depan aku ada test komputer. ye ye aku tau aku memang lambat. orang dah terer drift aku baru nak hamek test komputer. ye ye fineee. anyway, pray for me kay? sayang semua orang. *flying kiss* hahahaha k.

sesungguhnya macam biasa entri aku kejadah yang takde point. ehheee :)

marilah kita berjemaah tukar kepada mode serious pula. //switch on the mood//
tbh, aku sebenarnya tak berapa suka ngan title 'nikah gantung'. okay serious memang tak suka pun. sorry to say. sebab aku rasa kalau nak kahwin tu biar lah kahwin betul-betul. bila dah sedia, dah matang, dah ada kerja, financial dah stabil. haa kahwin lah kau.. lantak situ. tapi at this very young age, young lah sebab parents kau still support kau ALTHO kau dah ada kerja. hoi kalau kau setakat kerja sambilan kat seven eleben kau pikir kau boleh nak bagi nafkah kat bini kau ke bang? choii... 

sambung balik, at this very young age, okay kau memang tak patut kahwin. apatah lagi nikah gantung. semata-mata supaya tak dosa bila keluar sama-sama? tak payah keluar man. easy measy. whattt? itu adalah nalurii? control it, dude! we have power! muahahaha. ni dah kenapa tetiba gelak ni... -..-"  betul ni, this age is immatured age. kita rasa macam dia jodoh terbaik kita. kita rasa lah... Allah rasa? hmm. parents kita rasa?? hmm hmm. 

kita tak hidup lagi kat dunia penuh pancaroba ni. so, jangan buat conclusion too easy. nanti at the end kena tinggal. sebab jumpa orang yang lagi bagus. ye ye. that was so me. ergh. :/

so, tak payah lah. bukan sekarang nak pikir hal ehwal rumah tangga ni. bangun pagi pun lambat. ada hati nak kahwin. ceittt.. //provoking someone// kahkah. terasa pleaseeeeeee. :D

fine aku memang feeling-less. i try to be one actually hewhew. :3 but i'm a girl. a human being. aku pernah mencintai. dulu. aku pernah dicintai. dulu. namun segalanya kini berubah... dah macam sajak kan bunyiknye? hoho.

aku faham. human being memang ada perasaan. tapi kawal lah. nafsu tu nafsuuu. paham?
sekolah tinggi-tinggi kalau tak paham tu sadis lah. ngeh.
kahwin ni tanggungjawab besar tau? heh. :]

senang cerita, tak payah lah kau bercinta bagai nak rak sangat kat u ni. better kau belajar leklok, enjoy your life, dapat anugerah dekan pastu jadi kaya. miahaha the crazy mode is back againnn. hey hey, betul kan? kau tamau jadi kaya ke kak? aku nak! aku suka duit. sekian. xD

ni, nikah muda sangat but at the end? tak sampai setahun. i'm not a sceptical girl, sempit gila bhaii pikiran kau zakiah but think it wisely please. perjalanan hidup kita ni jauh sangat...

daripada kau ye ye ow bercinta pastu nikah awal siap nikah gantung acah-acah tak hidup bersama tapi dapat sweet mweet pegang tangan depan semua orang, better kau bercinta lepas kahwin. bak kata kak dena, lagi manis. sekurang-kurangnya eventho kau tak kenal laki tu pun, dia ada kerja tetap, dia yakian dan mampu jaga kau. kalau kau masih belajar sekalipun.

dah tau dosaa tapi nak keluar dating tu pehal? pastu nak end up with nikah gantung pulak. choii.. tak payah bercinta. senang. (:

yes. maybe. kalau dapat restu parents lah kan? dan kalau kau mampu. kalau tak? wassalam.
Madu or Hempedu? BACA SINI

aku buat post ni bukan suka-suka tau. ada sebab. dan aku 110 persen setuju ngan link blog kat atas tu.








*serious mode on again* kihkih.






i know you love her. but it's just not the right time. please be a good role model for me.

bye :')


0 Comments:

Post a Comment