La Petite Princesse ♥



Diary About Link Love



Follow|Home
Wednesday, 4 December 2013 | 00:20 | 0 sweethearts
Assalamualaikum :)

yeah, another me and my random toughts. wewewe~ 

aku baru on fesbuk, and entah, makin lama makin takdak hati aku kat menatang alah tu. padahal zaman dolu-dolu, aku lah manusia yang sanggup tidur pukul 3 pagi semata-mata online fesbuk. pastu idea banyak gila kan kau siap merapu bagai, pastu hot nak mampus sampai kau post status jawab salam je pun tapi  yang like beriban orang. dulu. zaman kemasyhuran. heh.

sekarang? 
i better be myself. altho aku sangat rindu nak kembali ke masa tu tapi shhh.. that was a bullshit. 
sebab takkan jadi.
ingat kita boleh unwind masa macam dalam cerita Harry Potter ke? (okay aku baru nak addicted dengan filem tu, pathetic zakiah sobs TT)

so, nak cakap pasal publisiti, kadang-kadang aku pelik dengan dorang ni. yea, i meant it. dorang means manusia kat dalam sepesbuk tu ler. peliks. hehe. saja tambah huruf s kasi plural sikit. pelik sebab dorang huha, pastu buat status ala-ala ketuhanan, i mean seriously, kau gambar pun peluk-peluk jantan, gambar tak pakai tudung baju seksi kemahennnn ngalahkan retis tapi kau sibuk dakwah orang.

betul, orang kata jangan judge orang by pakaian. tak semestinya pakai tutup semuanya baik. i've seen it so many before too. and tak salah pun nak dakwah orang tapi... kalau kau buat status ketuhanan sebab nak gain likers, gain followers, balik tolong mak buat cekodok lagi bagus tau. sedap pun sedap. kan kan?

aku bercakap based on pengalaman.

sebab aku ada several kawan yang centu. yang ada buat status, "cinta Allah lebih sweet," pastu dia kapel tukar balak macam tukar perfume. yang post gambar, "saya tak secantik kamu.." walhal muka ngalahkan Siti Saleha, siap likers beriban-riban. apa tu? 

and tbh, aku tak pernah buat status centu. kecuali kalau nak sindir orang lah. tehee. >,< sebab aku tau aku ni takde lah baik mana. gambar pun posing jugak. tapi tu laa. aku tak buat. orang akan usya apa yang kita buat. "everybody's watching," Taylor Swift cakap. dibuatnya orang tu spesis aku, yang detail and persoalkan everything acano? tak ke haruuu..

somehow, bila aku tengok dorangsorang ni, aku rasa semuanya fake. yes. aku pernah debat ngan kawan aku, which is Raihan Amilin, pasal populariti. act pasal Neelofa. dia yang bright, siap ketua BADAR (orang kata), tetiba dengan magiknye, ting! jadi retis. haaa... pastu Rai duk ceghite dia jadi centu sebab seronok, laki tengok. seronok, jadi rebutan lelaki. seronok? then aku bertekak dengan dia pasal tu. 

omai tolonglah~ tak seronok langsung. TAK SERONOK okay? aku cakap sebab aku tau cane rasanya. 

yes, memang lahh.. apa kau rasa bila kau jalan je, budak laki senyum-senyum kat kau? cakap hai.. mintak nombor... apa kau rasa bila budak laki boleh jerit 'iloveyou!' kat kau dari tingkat empat sekolah sedangkan kau kat tingkat bawah sekali masa tu? apa kau rasa everytime kau lalu je kelas dorang, dorang keluar kelas just untuk senyum dan cakap hai kat kau? apa kau rasa bila kau rapat dengan The Most Eligible Bachelors kat sekolah and dorang semua layan kau macam kau puteri raja? apa perasaan kau bila kau sentiasa dapat flying kiss daripada junior kau? apa? 

seronok kan?

lepastu hidup kau terkongkong. kau tak boleh nak show pun yang kau suka somebody in case kau takut nak lukakan hati yang lain. rimas, sebab setiap masa henpon kau berbunyi. mesej daripada entah sapasapa entah. tbh aku ni spesis cepat rimas dengan orang. even kau tak boleh jadi diri kau yang sebenar. sebab kena sopan, jaga kelakuan depan semua orang. kau kena pendam perasaan. banyak lagi... aku malas nak tulis. hehe

konklusinya.... tak best pun jadi perhatian orang sangat ni. nanti kau takde masa untuk diri sendiri. believe me. 

pastu one day, bila kau jatuh... kau akan rasa sakit. terlalu sakit. :')

just be yourself. stop faking up. stop lah, tak seronok pun kalau dapat publisiti murahan centu.

bye assalamualaikum.

ini cekodok. ngeee.. sedapnya kalau dapat makan cekodok sekarang ni :3


p/s : entri ni aku act tujukan kat budak-budak sekolah lama aku tu. heee.. nasiblah kalau terasa. heh ;P


0 Comments:

Post a Comment