La Petite Princesse ♥



Diary About Link Love



Follow|Home
Monday, 9 December 2013 | 07:39 | 0 sweethearts
Assalamualaikum :)

first of all, HEHEHEHEHEHEHE.. *gelak tetibe* hehe. *gelak lagi* hehehehehehehehehehehehe okay dah. :3 tau kenapa aku gelak? 
aku baca entri last aku. hee..
gila betul buat entri centu. haha :p luahan kekecewaan konon.. choi~ blogger petiteprincesse ni dah gilaa agaknya.. siap mention nama katekoo.. haa.. hahahaha -..-"

dah. tutup jap cerita pasal tu, maluu itew. ihik ^^ 

actually aku baru balik Perak. yeah, tak, aku tak gi manjung, harap maklum. aku pergi ipoh jee.. (pff, ni kalau budak-budak lain tau ni mesti dorang pikir lain..masalah --") lebih tepat, pergi tambun. mehehe batak gilows sebab haku tak pernah pergi tempat tu. Sunway pernah lah. 

mula-mula cadang nak pergi hari Ahad tu, tapi sebab lambat sampai, ramai pulak kan, kensel. ye la, sampai ipoh pukul 2 petang, kau nak keluar tambunnya pukul berapa? maka, kitorang check-in encik hotel, pastu pergi Ipoh Parade. shopping bebeh! *lompat* nyahaha XD eksaited nauu.. ipoh parade je pun. jeee. >.< 

hehe biar lah. sg besar takda parkson okay? lalalaa~ 

lepastu berejam kat situ. pusing womens' section sampai longgar lutut. kau imagine, aku pusing ipoh parade tu pakai wedges 4 inci. plus peplum, plus kain duyung. huhahaha. macam sitinurhaliza nenek aku kata. :D

act, lupa bawak flat, so aku taram je la pakai wedges. hehe. okay, mula-mula memanglah, saya okay, saya dah besar, *muka poyo* lepas sejam, mak aihhh.... macam nak cabut kasut pastu jalan kaki ayam watlek depan semua orang. bhaha. pastu kan, keluar masuk fitting room kan, macam nak beli semua baju padahal beli satu je. cis. kepoyoan apakah semua ini?   0.o

btw, aku ni spesis tak pentingkan branded okay. kalau brand mahal power femes febeles nak mampuih tapi design ngalahkan baju moyang aku kat Klang tu, better kau beli baju kat Billion sg besar. khonnnn? *duckface* hehe. so, branded ke dak, belakang kira. apa yang penting? kerjasama. bukan. yang penting cantik. hee :) (aku sindir orang ni, muahaha. gurauuuuu :3)

malam tu, first time makan megi goreng kat kedai mamak. why first time? sebab, pertama, aku jarang makan kat kedai makan. mak aku tak suka. sebab mostly kotor. mak aku cakap laa.. tapi aku pun tak berapa suka. entah lah, i'm not very fond on roti canai.. ahhaa.. speaking dah pulok. :p 

tak, tapi seriously, aku suka makan roti canai pun yang jual kat pekan pasir panjang, pergh, sedap nak menangis! tapi tu masa tu aku darjah 6 lah. sekarang dah takde dah. hehe. lama kan? lagipun mamak's biasanya menakutkan. tak. sebab pekerja dia ramai cam bangla kut. kut. -.- tapi bertahun aku duduk sabak ni, sekali je aku pernah pergi Sri Kassim (restoran), tu pun sebab nak beli mineral. hehe. aci la kan? :B

kedua, aku. jarang. makan. megi. yeahhh... believe me, dulu aku makan mi sedap mi goreng tu je. tu pun tak habis. harapkan aku makan megi? terjun laut je lah weh. aku ni baru sekarang nak belajar makan mende tu. so, bila kawankawan aku dok kecoh, "weh aku dah 3 bulan tak makan meggi tauuu.." aku gelak je lah. ye la, ai tak pernah makan, kau nak cakap apa? ilek je aku. hoho.

and ini takde kaitan dengan pekerjaan mak aku okay. mak aku sendiri makan megi. aku je anak dia yang pelik. dah lah tak makan megi, air manis tak minum, hapehapentah. hee ;)

balik tu, kitorang masuk swimming pool. yay! masuk menggigil bhai. sejuk~ :3 pastu lawan berenang. hehehe. berenang ye... zakiah tak pandai berenang... sekian. :) oh haa, aku masuk kolam pakai peplum. setail kan? hohoho. tapi aku tak pakai kain duyung lah. kau gila? bunuh diri tuu.. track bottom dah lah. ngee 

and kat situ lah aku jumpa klon dia. gaya, cara jalan, semua sama. suara je lain. parah doh. haihhh.

esoknya, sarapan, well. macam biasa, muka ni lah yang tak tau malu makan semua benda. daripada kecik-kecik koko krunch sampai ke nasi goreng. balik-balik muka aku yang bangun amek makanan. habit dari kecik, selagi pinggan tak melambak atas meja, selagi tu aku tak puas hati. hihi. saje dengki kat abang waiter tu. biar rajin sikit. ;p oh haa, tu laa, sediakan bufet banyak-banyak lagi.. zakiah ni kecik tapi perut dia macam tong sikit. ehee ^^v

then pergi tambun. lepastu main air, lepastu malas nak cerita. hehe :3

main encik gelongsor air yang panjang-panjang tu. nak jadikan cerita, abang jaga tu suruh bukak spek, takut jatuh kot. entah lah. aku bukak je la. pastu masuk gelongsor yang ada bumbung tu, adik aku siap melolong bagai, aku ilek je diam jadi patung kayu kat belakang. haha. sebab aku tak nampak. gelap kot. dah lah rabun. tau-tau terpusing, belok sana sini, lepastu keluar. yay! haha. adik aku yang laki tu dah serupa apa tah, hehe. 

main amende tah, macam encik buaian tapi tali panjang... er.. dah lupa nama.. ala, yang bila dia pusing rasa cam nak tercampak tuu.. alaa.. tak tau ke? -.-" ha, masa nak naik tu, aku cuak, sebab dalam gambar macam thriller, pastu mula-mula pusing tu ada lah baca selawat, zikrullah sikit.. hehe. time centu baru nak berzikir. cehh. then pusing, tak takut langsung. tak jerit pun. lama sangat pusingnya sebab abang jaga tu tinggal kan kitorang. so, sila bayangkan dekat doploh minit kau duduk atas buaian pusing-pusing kat atas. huuu~ siap sempat nyanyi lagu Taylor Swift seketol dua, pastu buat luahan perasaan sikit, pastu menikmati pemandangan hijau xenon. bhaha. kalau tidur kejap pun sempat rasanyaa.. ahhaaa.. :))

tapi turun tu, mereng kejap. zahin siap muntah lagi. haha. orang suruh duk diam-diam dia sibuk jenguk bawah. see? kakak dah cakap.. hehe berlakon tetiba, peaceee.. 

main roaller-coaster, okay tak sepower USS. boleh laa.. sempat tayang gigi kat kamera atas tu. c(: 
main pirate ship. okay, yang ni paling best. sebab mula-mula bajet siap gelakkan abang-abang yang tengah naik benda tuu.. ye la, abang-abang tu jerit kut, kelakar.. XD then amek kau, sampai tangan lemah nak pegang handle tu. hahahaha. nasib baik tak terbalik macam kat Sunway nu haa.. kalau tak, jantung aku tertinggal rasanya.. heee.. tapi still, tak lawan encik Tomahawk lah.. yang tu membunuh. :b

tbh, tak banyak amek gambar pun. malas nak pegang kamera. :3

hello encik buaian. cuba cari aku kat mana. kahkah :D
nak terbang ke bang? hehe ;p #google

encik gelongsor :>

budak batak cermin fitting room. ngahaha. aku sakai. sekian ^^

encik cendol tercinta  <3 cendol banyak gilaa sampai menangis nak makan  muahaha XD 

because i'm so beautiful. eheh, tangan tak sampai nak peluk leher kucing tu. 


 last picture, muka budak yang jetjet tutup muka. kau dah kenapeee? --"

tengok mata tu, orang kata mata aku lawa, aku kata tak. kahkah. :D

eeiii~ aku dah kawen. lolololol XD eh salah, tunang :3
gambar atas takde cincin. gambar ni ada. magik tak? *hambar* haha
so, what do you expect? ;p

bye world 


0 Comments:

Post a Comment