La Petite Princesse ♥



Diary About Link Love



Follow|Home
Friday, 13 December 2013 | 01:28 | 0 sweethearts
Assalamualaikum :)

sorry for being away for a few days. few days? haha. baru semalam aku tak update rasanya. xD well, whatever. 

i was sick. and still actually. food poisoning with separa gastrik. uuu.. sounds horrible and it was horrible tbh. just luckily, tak seteruk tahun lepas, which was i vomit everytime i smells the foods. imagine aku jejak kaki kat dapur je, terus loya. minum air kosong je pun, muntah. sampai tak boleh bangun dah haaa.. perghh seksa gilaa.. and Alhamdulillah, aku tak teruk sangat tahun ni. :')

takpe. Allah uji sebab Allah sayang. ;)

soooo, apa cerita masa cuti? well, i didn't waste my time...................... actually, a bit...... hehe. but i still got myself a job and earn some money miahahaha k. altho it's not really a job i guess. jadi bibik. kahkah. lame gilaaaa kalau nak banding dengan dorang-dorang punya kerja. ya, i mean, them-kerja kat hotel, jaga tadika, kerja kat petrol pump, jaga kambing (sesshhh.. yang ni a bit kelakar XD) and what-so-ever yang haku sendighi tak tahu. style lah kerja cenggitu kan? 

ta....pi, kerja aku pun best jugak. be a floor manager at your own house plus your gramps'. meh. sapu+mop lantai satu rumah setiap hari and you'll get 500+ a month. muahahahaha //evil laugh// XD

okay, takde lah heaven sangat tapi at least ada kan? tempat tinggal disediakan, wifi free, tidur bila-bila masa, masuk kerja ikut sukahati abah kau, huuu.. it feels like a boss~ //silang kaki atas kerusi//. cuma makan je masak sendiri. ;p 

it spells, P.A.R.A.D.I.S.E ;D 

oh haa, jumpa ni kat twitter :

kalau tinggalkan tu tak sayang lah kan? :')

well.......... takpe. :))

somehow, aku kena belajar terima hakikat. itu yang terbaik. terima takdir kita. qada' dan qadar Allah. :)

i used to ask, "why?" like, "kenapa setiap apa je yang aku rancang mostly tak jadi kenyataan?". i mean, dulu masa couple pernah rancang after PMR nanti aku nak otp dengan dia, like 24/7. pffttt.. memang gila! dah lah aku tak gheti cakap dalam phone. sure gagap. -,-" but well, tak sampai PMR, aku clash. hehe. and once again, aku pernah rancang after SPM nak hang. dengan dia. it sounds double crazy this time-seriously haha. and macam selalu, everything gonna mess, and the plan is just a plan. sedih ;-; heheh

dan bila aku fikir balik, yeah, maybe Allah nak jaga aku. with this way. Allah tak bagi aku buat centu. sebab banyak melagha pun before this ehehe. :3 tapi betul lah. fyi, aku. tak. pernah. dating. seumur. hidup. like real dating. kalau macam group discussion tu, masuk laut je lah.. memang spent time together berdua bersatu pownnnn.. =.=

macam orang skandal yang kata takde pape pastu berjumpa berdua dalam kelas senyap sunyi dengar bunyik kipas je tu ha (kat sekolah aku ramai duh :/ sekolah lama, baru sama je. huh.), or orang yang memang kapel terang-terangan, i kept asking myself, "dorang cakap apa eh?", "dorang tak segan ke?", heh sebab cik zakiah memang biasanya akan jadi manusia yang paaaaaaaaaaling sopan depan orang yang dia suka. okay, lagi dahsyat, pendiam, baik and cakap bila perlu je. kau nak tengok aku buat lawak cekodok? bhaha tak mungkin. -..- pst, tak caya tanya naby ngan wawa. XD

jadi aku tak paham cane orang boleh bertepuk tampar dengan kapel dorang. tak pun berdua bersatu bergurau beramah bermesra pffttt.. rasa macam, macam.....kau ni dah kenapeee? 

aku dah merapu sampai ke mana tah ni. -_- btw, i won't break my record. :). paham kan? heee 

it's over. and somehow, i wish i could block you like you unfriend me. but if i did that, isn't it will look like i'm just same as you? well, aku masih berperikemanusiaan
that's the real me :) 
aku tak cakap kau tak. tapi, teruk-teruk aku pun, aku tak pernah unfriend orang. hmm
oh well, tak perlu carik gaduh. :) 

AND DEAR MANUSIA-MANUSIA YANG PALAUKAN AKU SEBAB AKU PILIH DIA DULU, BERGEMBIRALAH. ENJOY URSELF. ni yang korang nak kan? :)

Lagi Allah sayang lagi banyak ujian. Tengok sendiri lah ujian nabi cane. Heh

the good thing is, i'm only 153cm. ngahahaha comel woi :3 

really looks alike my baby kitty, inche Tiger. omeyyyy nyaa 

bye


0 Comments:

Post a Comment