La Petite Princesse ♥



Diary About Link Love



Follow|Home
Monday, 3 June 2013 | 09:52 | 0 sweethearts
Assalamualaikum :)

hai hai ebelibadi . :D

started our entry with Ummul Furqan , al-Fatihah .. :)

eheh aku happy harini .. muahahaha XD *tetiba* 

okayokay . setopppp dulu pasal happeh tu . hmmmm .. act entri ni dibuat untuk tatapan mata sahabat-sahabat ku yang tercinta ... (ayat macam nak karang surat :p) . sebab haritu kite tak dapat datang kelas sebab nak pergi redang .

yes . redang laa sangat khonnnnn *duckface tahap seratusenambelasjuta* sebenarnya itu semua ayat bajet . abah aku yang konon-konon cerita pasal Redang . padahal tak jejak punn . Pantai Redang yang sepelaung tu pun tak pernah tengok ghupenye , inikan pula Pulau Redang . tssskkk apalah sadisnya hidup aku ni ... TT

pergi Terengganu atas satu tujuan . CANDAT SOTONG . muahahahahahahahaha kay . gelak over walhal tak pergi punn . abah , abang dengan adik je yang pergi . itew nak ikut tapi mak itew tak bagi . nanti itew mabuk , mak kata . mana ada . suka hati mak jee .. -o0- 



tapi betul lah apa ma aku cakap tuu . hehe . sebab dia dah paham perangai anak dia ni kutt . naik kereta pun mabuk , naik bot ? kirim salam ah dekat ikan jaws tuu yee .. you can kiss the boat goodbye darling . haha . tu pun masih tak puas hati konon-konon takkan mabuk . ngade betul zakiah ni .. :3

pagi-pagi dalam pukul 4.30 dah start jalan dah . awal tak ? hehe . maybe sebab tuu konvoi kot . under KPA . Kelab Peti Ais SMKDM . (hapekeee tak glemer punya nama ... -,-") yep . Family Day lagi tepat . heee ..

lepastu kalau dah konvoi tu kau paham je la , kejap ada yang salah jalan laa , salah turn , terfollow kereta yang kau ingat sebijik macam keta kawan kau rupanya tak , ter segala macam . dia macam satu pengalaman yang superb sebab macam lawak tengok kereta lain asyik salah jalan je . lepastu kereta sendiri salah jalan . hapakah ... -.,-"

cikgu-cikgu discuss jalan :D


last-last , sampai . Intan Beach Resort . hmmm ... resort ? bolehlaaa ~ *tangan di bahu mata ke atas* takde kafe , takde swimming pool , takde gym waima jakuzzi . tolak 10 markah . kahkah XD .



pengalaman pertama sebab aku yang check in kan hotel ni . bajet poyo nak mampus ah masa tuu datang ke kaunter letak ic bapak aku . haha . siap jeling anak cikgu lain . hati kata , "kau adeee ?" *angkat kening* poyo melampau batas . --'

lepastu dapat bilik . lepastu mintak macam-macam kat kaunter tu . pffttt -00-

malam tuu dorang keluar laut . cari rezeki . ihik tak . cari sotong . :3 takpe takpe , pergi lah kau orang .. *annoying face* bhaha . so that nite was the girl's nite and everybody party like no tomorrow bhahaha tipu kali kedua . party lah sangat . dok menyorok bawah selimut sambil tengok Cinemax dan makan cekedis Twister . wuuuuu ~ heaven hoiii ... >.<





lepastu tak sampai esok pagi , dorang dah balik . aiseyy ~ tapi tak kisah pun , pagi tuu pergi Pasar Payang . masuk semua gerai yang ada . beli sikit jee ..mahal wey , yang cantik paling koman RM300+ . tiga ratus tuu macam-macam baju pesen terkini gua boleh beli tauuuu ... *cuit hidung* tapi ma beli laa .. duit dia .. u_u

ada baaaaaaaaaaanyak TURTLE kat situ . comel ! aku nak tapi tapi ma tak bagi .. sebab kereta dah penuh ... mana nak sumbat turtle besau besauu tuu ? laut ? aigooo .. :(

tengok ! comel kan ? T,T


jumpa Sari Yanti . cantik gila babeng ! XD haha . serious cantik . dia dengan anak-anak laki dia .. anak dia tengah meragam . hee .. btw , orang nya kecik jee .. comel :3 . aku punn dah sakai dah masa tuu . sebab tension tempat packed and damped centu . hoh .



sempat rasa nasi dagang , sotong dan sotong . (hee .. i'm a seafood lover !;)) balik adalah perkara paling men-sakitkan jiwa , rohani mahupun jasmani . dengan jammed nya , dengan kebuluran nya . huu .. mencabar keimanan dahku . dari Bentong sampai Gombak weh . lama .. berjam-jam . berloya-loya dalam kereta . aku pulak spesis cepat mabuk . dalam kereta kejap brek kejap jalan , aku dah serupa orang gila dah . tudung dah menyakai , diri ini pun menyakai .

lepastu kelaparan tapi taknak makan . takut muntah . ma beli waffle , sanggup gigit sikit je . tu pun abang punya . sebab bau je pun aku dah tak tahan act .. lepastu memang tidur je laa semedang . bangun , tidur . ulang-ulang . sampai pengsan .

balik dalam pukul 1.30 pagi . then mengada tak nak tidur . hehe :p

okay , itu aje . adios bebeh ! assalamualaikum :)


0 Comments:

Post a Comment