La Petite Princesse ♥



Diary About Link Love



Follow|Home
Saturday, 25 May 2013 | 10:34 | 0 sweethearts
Assalamualaikum :)

yes . aku dah balik ! *goyang-goyang* ~(-,-)~ hihi 

first of all , PPT dah habis . Alhamdulillah , bersyukur dahku kehadrat Ilahi .. tiga minggu macam orang sakit tidur berapa jam jee . at last , heee .. >< 

pasal PPT tamau cakap ah . aku buat teruk .. ughh >,< sampai habis exam addmath , aku terus nangis . sedih woi . tak penah tinggal kosong punn soalan tuu . sekarang ? urr T,T fizik , chemist , bio ? dah takyah cite laa .. buat meraung je karang ... :(

so , nak cerita pasal hari guru . sesungguhnya amat lah bosan . sini takde tema . dulu setiap tahun kita pakai tema kan ? hmmm ..

oh haa , Hariz karok lagu You Raise Me Up . part tarik itu memang suksessss gituw ! daebakkk gila Hawiz ! :D



lepastu hmmmm ... -o0-

that night we did 'Warden's Day Party' . like serious seronok gila babeng macam nak terjun Selat Melaka . bhaha hiperbola melampau . :p special thing sebab yang involved bende ni form 5 perempuan jee . form lain ? nyah kau dari sini . :>

okay , biar aku cerita balik . the day before before , hahah , dorang (MT Genesis) dah rancang dah nak buat benda ni . konon nak bagi seperaisss omakkauuu kat warden yang tersayang la .. sweet khonnn ? *angkat ening* ;) lepastu masing-masing pakat nak masak sendiri . no cater , no DM , no pakcik Pendi . jyeahh ~

act aku datang lambat bilik masakan tuu . time maghrib baru datang . tu pun sebab bosan main guling-guling dalam dorm . ehee ;p masuk-masuk bilik tu dah ada tiga ketul mangkuk nasi goreng . nasi goreng je weh . well , menu utama . kami kekurangan bahan . sekian . :)

then tengok orang masak sana sini , aku punn gatai nak masak . shifaa' amek kan kuali , pastu mula-mula dia kata dia nak belajar masak . at the end , dia tengok aku masak . heee ~ masa tu bajet conquer dapur gas tu sensorang laa kan ? sempat laa kain buruk terbakar lah , sudip tukar tangan sampai dah nak hangit , sumpah best masa tuu . pastu anati pakat letak kicap banyak-banyak . okay , boleh ejas . time masak tuu , berapa orang tah datang and rasa . kejap kejap datang . dorang kata sedap . heee .. (Y) bangga mak .. (even aku rasa macam kurang garam . --")

bawak turun . ada 7 jenis nasi goreng ye puan-puan .. okay , mohon nganga sambil beliakkan bijik mata . tujuhh ? kemainnn sapa nak habiskan ye dak ? :@

aspuri f5 yang conquer punn . tunggu punya tunggu , last , pukul 9 warden masuk aspuri . shifaa' suruh kami-kami menyorok . lepastu macam anak ayam lari cari tempat menyorok . tinggal dua tiga kerat jee depan bilik iron tuu . masuk jee warden , dorang pasang lagu Najwa Latipp , alaaa , lagu hari guru dengan upin ipin tuu .. then masuk-masuk warden tuu secara otometiknya kitorang-kitorang yang menyorok bagai nak rak ni keluar lompat-lompat sambil menyanyi dan tepuk tangan . sejibik macam teater muzikal . muka warden-warden macam macam omg you guysssss ~ apalah sweetnya manusia kan ? tskkkk .... TT

kitorang nyanyi-nyanyi and bawak warden ke depan bilik iron . lepstu bagi kad besauu yang kitorang buat . ugh , *lap air mata* . we sing , we dance , we steal things . okay tipu . we sing . no . THEY sing . the teachers sing . (dah kenapa aku rasa macam tengah belajar grammar ? -,-')

tak kisahlah . tapi best gilaaa time tuu . >.< and and masa cikgu-cikgu nyanyi tu , ada certain manusia kat belakang tu buat dance class . yea , menaghi beghamai-ghamai . well , TM dah nak dekat khonnn ? so kena berlatih bagi memastikan persembahan berjalan lancar macam lebuhraya Plus . guess what , i think i'll be the part of the dancers . tq . ;)

lepas nyanyi bagai , warden-warden duduk and bagi ucapan . sweet . last , kitorang salam-salam and tetibaaaa ... jeng jeng jeng .. tetibaaaa ... okay bajet gempak , tetiba cikgu As nangis . terharu kot . tauu . kami memang comel . ihik ;3

cikgu-cikgu macam terharu gila sebab bende ni 1st time dibuat and 1st batch yang buat tuu GENESIS . yea , proud using that name right now . support jenesis ! support timbalan presiden ! buhahaha XD (ayat bertalam-talam :p)

paling membanggakan , nasi goreng gua masak licin bhaiii ditelan manusia jenesis itu . muahahaha XD *evil laugh* tahun depan nak bukak restoran ah cenggini . hmmm hmmm . -..-

so , that's the story . sweet tak tak ? rasa happeh kemahin nauuu .. ;) kepada cikgu/warden terchenta , Teacher Huda , Teacher Azlin and Cikgu As , we alls sayang you guys sangat-sangat . selamat hari guru . may Allah bless you . sorry for always sleeping in your classes . eheee :>


p/s : sorry takde gambar . dalam aspuri . bukak tudung . :) . entri lama terperuk dlam draf . malas sangat dahku ni nak post . err --"

kbai assalamualaikum :)


0 Comments:

Post a Comment