La Petite Princesse ♥



Diary About Link Love



Follow|Home
Saturday, 13 April 2013 | 19:34 | 0 sweethearts
Assalamualaikum :)
 balik shah alam . penat wehh penatttt ... tapi penat berbaloi . sebab dapat tengok nenek . and sebab dapat tribal peplum . tribal shawl . tribal bawal . tribal natives . okay tak . yang last tu bukan . :3 heee ~ aku ni tak habih-habih kan ? haha XD
 lepastu tambah shushi satu plate . wuuu .. makan sampai lebam . tinggal yang last dah tak menyanggup nak makan . padahal ada satu agi plate dalam fridge tuu .. salah kakcik amek benda tu banyak-banyak pastu aku kena makan-kan untuk dia . -..-"


now , cerita pasal kematangan .
kita dah besar . dah matang . ada otak , boleh fikir baik buruk kan ? sooo , apa semua ni ? kenapa mesti ceni ? kata satu batch . Genesis . sehati sejiwa . mana hati dengan jiwa tuu ? manaaaa ??? *jerit kuat-kuat* okay , emo pulak aku . ;>
tak . memang aku tak nak masuk campur pun , sebab hal korang kan ? tapi bila dah melarut macam ni , dengan aku-aku sekali pun tension tau tak ? sebab aku perempuan . yes . sebab aku sekaum dengan korang . :')
ingat seronok ke tengok budak laki kutuk kaum sendiri ? even bukan aku tapi aku sentap jugak lama-lama tau . aku tak suka bila dorang buat bahan benda-benda macam ni . tolong pahammm ... :'<
so persoalan kat sini , kenapa cari pasal ? everyone tahu yang lelaki ni ada satu sipattt . ego . ego dorang tinggi kan ? so kenapa nak lawan keegoan dorang ? kenapa nak masuk campur kehidupan dorang ? nak ikut serta sama sekali macam ala-ala 'kita sweet , kita kongsi segalanya , lep lep' gitu ? no . budak-budak laki paling tak suka kalau orang masuk campur hal dorang . apatah lagi orang yang bukan sapa-sapa . macam kita ni ..
 satu je weh , mengalah . lagi baik . sebab kadang-kadang , mengalah bukan makna kalah , kadang-kadang itulah kemenangan sebenar . minta maaf and started it all over again . mudah kan ? ;) tak kisah lah budak laki nak cakap apa punn , why must care ? kita hidup ada pendirian sendiri . bukan pakai pandangan orang . kalau budak laki taknak maaf kan ke , bahan kita lemah ke , loser ke , lantak lah . dorang punya pasal . dorang yang dapat dosa . kan kan ?


 memang betul , aku tak rasa apa yang korang rasa , kena palau dengan budak laki kan ? tapi tu lagi baik . at least kau ada kawan-kawan perempuan untuk support kau . daripada aku . pernah tak rasa macam mana kena palau budak perempuan batch sendiri ?
 aku cakap benda ni bukan sebab aku nak backup those guys . bukan . eventho aku ngaku , aku rapat dengan some of the boys . Daniel , Arep , Bur , Emir , Kacang , Hariz , yang aku dok bawak bersembang hari-hari . or maybe Adham , Aiman Sopie , Nyu and those #TeamNangka's yang suka usik aku . and bukan sebab aku nak backup 'my boy' yang one of the Nangka's . tak . tapi kena paham laa .. dorang lelaki . dorang tak paham apa yang kita fikir .
 and frankly speaking , dorang punn salah jugak sebab banned kita macam ni . kutuk-kutuk kat twitter . hambar , palau , tapi kalau kita baik dengan dorang , tak cari masalah , tak fikir negatif , okay je .
 kita patut bersyukur sangat-sangat sebab budak laki kat sini still baik . kalau nak banding dengan kat luar tu . at least solat dorang 5 waktu tak tinggal , nakal-nakal dorang punn , dorang puasa sunat isnin & khamis . dorang turun qiyam , solat sunat hajat berjemaah dengan kita semua . bersyukur tahu bersyukur ? sebab dorang bukan macam budak-budak luar yang perangai mengalahkan ape tah tu . yang solat pun tak cukup . yang tak solat . yang pandang perempuan macam pandang makanan yang lazat . yang suka hati atuk sedara dia pegang badan perempuan . aku dah 3 tahun hidup kat luar . dah cukup untuk kenal semua perangai lelaki kat luar tu . korang memang patut bersyukur .
 and for the guys , appreciate the girls please . sebab dorang still baik . still jaga aurat even tak sepenuhnya . still rajin mengaji kat surau tiap petang , dengar arahan cikgu . tau kadang-kadang kami ni spesis pikir negatif . yep . girls . sebab aku pun macam tu . tengok crush dengan perempuan lain sembang pasal kerja pun aku boleh ngamuk . tapi tu laa , give and take . jangan cepat angin , melenting . dah kalau dua-dua ngamuk , apa sudahnya ? profit ? untung sebab manners dorang still ada . kalau nak banding dengan perempuan luar yang mostly seghupa bohsia tu , yang jalan kengkang macam baru lepas beranak , yang suka hati je tolak cikgu , buat 'middle finger' kat budak laki . gelak macam nak keluar anak tekak . korang nak yang macam tu ke ? korang sendiri pun geli tau nanti .


 conclusionnya , berbaik lah . forgive . minta maaf and maaf kan . benda ni tak ke mana . buat penat je gaduh . kang gaduh-gaduh , tengok-tengok dia lah jodoh kita . acane ? :)




p/s : serious aku terdiam bila shifaa kata , "aku sayang najib . aku sayang dia . sebb dia selalu tolong aku , xenon , JTP , excel . aku puji dia depan korang . tapi mungkin ke dia puji aku ? entah-entah dia ketua yang kutuk aku .." . that time , diam bukan sebab jelaous . aku tau dia sayang macam kawan . tapi sebab tak sangka . orang yang dikutuk still sayang kat budak lelaki . jadiii .. budak lelaki ? sekian .
i speak what i think . thankyou .

kbai assalamualaikum .



0 Comments:

Post a Comment