La Petite Princesse ♥



Diary About Link Love



Follow|Home
Tuesday, 26 March 2013 | 10:05 | 0 sweethearts
Assalamualaikum (:

chill zakiah chill ~ 

baca blog naby tadi . gaghhhh ~ nak tengok G.I. Joe ! nak jugak ! *hentak kaki* haha mengade sungguh . ;p like seriously , ade Dwayne Johnsonn dohhhh ! haaa kan dah keluar bahasa wempitz aku . ;) ngeeee dia dah lah omey , even a bit botak and taff but still .. omai ~ hensem kau jah .. *melting*

dwayne johnsonn macho gilaaaa ~ lep lep  :*


omai channing tatum ;3


tahu tak , masa cerita G.I Joe : The Rise of Cobra tuu , ma punya laa bangkang habisan bila aku kata nak tengok cerita tuu . ma kata ganas sangat . boleh mempengaruhi otak kanak-kanak . bahaya . (tuu ma yang kata laa...) erkk .. am i still 'kanak-kanak' ? -,-" eventho ai sensitipp tapi hati ai ganas tau . hehe :3 

tapi lepastu tengok jugak . and well , eksaited kemain tengok orang tembak-tembak , bunuh-bunuh bagai . oh yes . kanak-kanak memang cepat terpengaruh . hihi ^^




ini ada satu sifat . sentap :) sentap itu apa anak-anak ? sentap tuu sejenis gula-gula yang boleh dibeli di kedai . alaaa yang kaler pink tuu .. haha . okayy tak . sentap tuu terasa ..... tak silap aku laa .. ;P

yeah , frankly speaking , aku cepat sentap . sensitipp . emo ? a lil bit . hehehe :D . tapi aku spesis yang kalau aku sentap , ada dua keadaan . crying or ....... ? planning for revenge ? *evil smile* muahahahahaha tak . marah-marah manjeeee .. *tayang gigi* hikhik . :> okayy tipu . marah betul-betul . 




a) menangis

entah . yang ni habit since berapa tahun aku taktau . apa yang penting ? kerjasama . betul tapi itu takde kaitan dengan entri aku . apa yang penting , aku memang cengeng . heee ~ siap bold kan lagi .. gitewww ~  

sesungguhnya , aku cepat terasa . and aku nangis bila aku terasa dengan orang yang aku sayang je . yang aku tak sayang ? godai . miahaha XD . maksudnya , bila ma ke , abah aku ke yang marah , aku touching . pastu leleh . oh haa .. kadang-kadang kena tegur je punn . hehehe .. over sensitif ah aku ni punn .. :P

oh , lagi satu , bila cikgu tegur aku punn aku boleh nangis tau . sebab aku sayang cikgu . :) pernah satu masa tu , masa form 3 , hw tak siap . cikgu math kitorang pun cubit laa bebudak yang gedik tak siapkan homework tuu . termasuk aku . eheee ~ :3 lepastu bila sampai kat aku , aku kena cubit jugak . fair and square laa kan ? tapi yang tak beghape nak lojiknyeeeee , cikgu cubit aku punya lah gaya makwe cubit pakwe . manje-manje gitu . sumpah tak sakit . betul . tak tipu . bila ingat sekarang macam nak gelak guling-guling pun ada . tapi tu sekarang laa ..

dulu tak . hahahahaha . mata dah berair dah . merah ngalahkan apa tah . padahal kawan-kawan aku yang kena cubit kaw-kaw tuu watlek watkool siap gelak-gelak bahagia lagi . aku ? hehe :b .

so sekarang ni pun centu jugak . cuma dah kurang sikit . tapi kalau tetiba aku sentap dengan somebody lepastu aku nangis tuu paham-paham je lah kan ? aku sayang orang tu . (:



b) marah

bila marah tuu , sakit hati menyebabkan sakit jiwa . sakit jiwa punya pergolakan emosi . maka macam-macam boleh jadi . it may turn from a crush to an enemy . seriously . sebab aku suka , aku betul-betul suka . and if that person hurts me even a tiny miny , and kalau aku marah , bukannya nangis , lepastu aku takkan suka dia dah . throw away that sweet feeling . far far away . :]

and there were certain words yang aku pantang . sangat-sangat . even macam whadehell bende kecik je punn tapi still , it is a BIG matter to me . i used to have some feeling kat schoolmate aku time form 2 . sekali one day dia guna "lantak kau lahh" kat aku , terus perasaan tu hilang . sampai sekarang . easy right ? heh . *sinis*

susah kan kalau macam ni . plus , aku ni keras hati . kalau aku dah buat keputusan , aku tak ubah balik . i'm not the kind yang jilat ludah sendiri . hitam kata aku , hitam laa . no one can change it . full stop .

tapi , kalau ada orang baik kat aku , aku baik dengan dia . layan aku elok-elok , aku buat benda yang sama . i'm a girl . inside of the hardcore , still got some soft spots on certain peoples . still lembut and manja . Alhamdulillah (:


so this is myself . can't accept me ? go away . pissed off . i don't care . :)
kbai assalamualaikum ~


0 Comments:

Post a Comment