La Petite Princesse ♥



Diary About Link Love



Follow|Home
Friday, 26 October 2012 | 06:19 | 0 sweethearts
peeps , stalkers , peoples , earthlingsssss , 
heypp semua . :)
hee ~ as you all know , i just got back from SINGAPORE . 
wanna know more bout myyy vacation ?
k nak bagitahu lah ni . ^^v hihi
actually , kalau you guys nak tahu , trip ni under 4M (Maghfirah) which is my kelas tapi sebab ramai tak ikut , kitorang import budak kelas lain and form lain .
tu yang ade najib , ieha , azfar n da gang dengan adibah huda tuu . :'>
tau tak kitorang langsung yee LANGSUNG tak expect akan pergi secepat ni .
dengan exam week yang membunuh jiwa , 
pulak tu minggu ni minggu killer subject tahap amende tah kan , 
perghh memey susah doh . 
imagine tengah malam bute nan sepi lagi sunyi (ecewahhhhh :p) , aku masih packing barang esok nak pergi singapore . hoo ~ takdak persiapan awai punggg .. 
tapi Alhamdulillah sempat packing . (:

and pepagi tu , pukul 8 kitorang dah naik bas dah .
yeah . cepat bertolak cepat sampai .
and sampai satu perhentian R&R kat mane tah kan , pagoh kot , i bought Baskin Robbins for myself .
2 scoop punyaaa . yeahhh !
i LOVEEEE Baskin Robbins . muahhh :* 
kayy itu gedik . eheee ~ 

then , sampai kat Johor Bahru .
tetibaaaa kay tetibaaaa cikgu ajak singgah Johor Premium Outlet .
alah ! JPO ~ tempat shopping benda branded gila-gilaaaaa ..
mahal oh kat sana . eheh . tapinye aku beli blaus Padini sehelai .
RM130+ . ngeee ~ xD
bukan salah saya yee .. sape suruh baju tuu lawaa ? haaaa .. hihi
lepastu kitorang berjimba-jimba . 
masuk DKNY, GUESS, VINCCI, segala bagai yang ada .
lepastuuu .. lepastu ... haaaa .. *pengsan* haha

lepastu kitorang pergi hotel-Embassy Hotel . check in bagai .
then tung-tang-tung-tang , (amende ni?) we all turun and dine .
protocol one .
tapi best sebab makanan dye sedap . hee :3
tetibaaa cikgu ajak pergi Danga Bay . 
and sampai sana , rasa teruja gilerrrzz sebab ada funfair . yah . anak-anak , saya enggak pernah pigi funfair . saya enggak pernah main disitu .
karna itu lah saya batak . maaf maaf maaf ~ xD miahaha
aku main macam-macam . 
tapi paling best : Ring-amende-tah dengan Black-Hole-Roller-Coaster 
yang ring tuu , sumpah . SUMPAH aku serik .
gilaaaa seremmm . 

takde , act aku dengan mia ingat benda tu dikawal tau , rupanya kitorang kena kayuh sendiri lalu atas rail dia yang tinggi macam apa . and bawah tuu , Petting Zoo .
ngeri tahu kalau jatuh gedebuk kat petting zoo tu . jadi lauk lah kitorang . uhuk . :'(
time main Black Hole tuu , gila weh laju mangaiiiiiii nak terpelanting aku .
tapi best lah . first time main roller coaster . (:

2nd day , the boys turun lambat esp geng dia . 
pastu gerak ke Darul Ghufran . ada function .
masa aku tengah nano-nano dalam bas tu , tetiba mia cuit aku . dia suruh aku pandang belakang .
eheeee ~ budak laki tidur ramai-ramai oh kepala mereng sama arah pulakk tuu buhaha kay itu lawak .
and and and , it won't be complete without their picture right ? kuikuikui xD
dekat Darul Ghufran ... err .. tah . dengar ceramah , bla bla bla , makan , uh ayam dia besar weh ! ngahaha . (aku tengok ayam je kan ? :p) then , usya budak-budak dan abang budak belajar . best kot diorang punya prasarana . (ohh) and diorang pun loyar jugak macam budak-budak kita . :>



then kitorang naik MRT . pusing satu singapore . just for shopping . yee , diulangi , JUST FOR SHOPPING . 1st memang best . lepastu penat gilaaa hoi kaki dah lembik macam jeli . and cikgu macam dah minum Power Root se-tong kot . still bertenaga nak shopping . even aku yang shopaholic ni pun dah surrender . hehew :3

3rd day , Universal Studio at last ! \(ˆ▽ˆ)/
enjoy time bebeh ! muahahaha xD
pagi-pagi bangun awal , siap cepat-cepat . 
USS tuu .. sapa tak suka weh sapa ??? mai hbaq sat . :p
that day i'm all pink .
jadi pinky doh aku haritu . ngeee ~ hihi
then , bla bla bla , krik krik krik , kitorang sampai ..
yeayyyyy ! *lompat* haha

lepastu tak boleh nak cerita . sebab best sangat . tengok gambar je lah yee .. :p 





kayy that's all for today . ni pun dah kira lewat aku buat entri ni .
kbaiii ~
Assalamualaikum . ;D


0 Comments:

Post a Comment